Přísady:
Vepřová kotleta, mražené (nebo čerstvé) fazolové lusky, plátek kvalitního uzeného špeku, koření dle chuti a špetka mouky na obalení kotlety


Příprava:
Uzený špek nakrájím na malé kostičky a vyškvařím, škvarečky vyberu a odložím bokem.
Na výpeku osmáhnu kotlet obalený ve směsi mouky a koření vč. soli.
Fazolové lusky vhodím do vařící vody, osolím a přídám lžíci octu. Povařím, aby lusky zkřehly, ale nebyly rozvařené. Pak scedím, smíchám se 2/3 odložených škvarků a ještě krátce orestuji na pánvi, dle chuti možno přidat 1 ČL cukru.
Servíruji s kotletou, posypané zbylou 1/3 slaniny.

Na výpeku osmáhnu kotlet obalený ve směsi mouky a koření vč. soli.
Fazolové lusky vhodím do vařící vody, osolím a přídám lžíci octu. Povařím, aby lusky zkřehly, ale nebyly rozvařené. Pak scedím, smíchám se 2/3 odložených škvarků a ještě krátce orestuji na pánvi, dle chuti možno přidat 1 ČL cukru.
Servíruji s kotletou, posypané zbylou 1/3 slaniny.