Přísady:
500g mleté maso, 100g uzený eidam, 50g anglická slanina, 1 cibule, 3 PL strouhanky, kmín, sůl, pepř, česnek, chilli, majoránka, ČL másla na vymazání alobalu. Brambory
Příprava:
Mleté maso vymícháme s nastrouhaným uzeným eidamem, jemně nakrájenou cibulkou, strouhankou a okořeníme dle chuti výše uvedeným kořením. Dle potřeby přidáme do hmoty trošku vody, aby se sekaná lépe propracovala. Vytvarujeme šišku a vložíme do nádoby na pečení vyložené alobalem, který pomažeme na dně troškou másla. podlijeme cca 150 ml vody. Kolem masa poloříme brambory, které posypeme troškou kmínu a chilli. Můžeme přidat pár cherry rajčátek a případně pár kousků čerstvé papriky. Na konec na sekanou položíme pár plátků anglické slaniny a celé to uzavřeme do alobalu jako balíček, Pečeme na cca 200°C cca 45 min. pak alobal otevřeme a necháme brambory se sekanou, zapéct do zlatova.