Kotlet s cibulí
Autor: Jambig
Kategorie: Masitá jídla
Přísady:
2 Kotlet, 2 větší cibule, koření (řecké bylinky, sůl, pepř, paprika sl. + ostrá, sojová omáčka), 1 ČL hořčice, hl. mouka na obalení masa, olej
Příprava:
Koletky lehce naklepeme a z obou stran nakořeníme a obalíme v hladké mouce.
Cibuli nakrájíme na kolečka a na olejí osmáhneme, až začne sklovatět a karamelizovat, pak přidáme 1-2 ČL sójové omáčky a lehce osolíme, promícháme a vyndáme z pánve bokem.
Na pánvi pak z obou stran opečeme nakořeněné kotletky. 

Z výpeku připravíme šťávu tak, přidáme trošku vody a necháme ho odvařit, přidáme hořčici, popř. dochutíme solí, pepřem, a nakonec dle potřeby zahustíme solamylem

Kotletky poklademe osmaženou cibulí a podáváme s rýži, do které já vmíchám štávu z masa. Doplníme např. kyselým okurkem, zeleninovým salátem, kompotem a pod.

Tisk