Selská omeleta
Autor: Jambig
Kategorie: Bezmasá jídla
Přísady:
3 Brambory, 3 vejce, 50g uzené slaniny, 50g uzeného masa, 50g eidam, sůl, pepř (řecké bylinky)
Příprava:
Brambory nakrájené na kolečka krátce povaříme v osolené vodě, pak zcedíme a necháme dobře okapat. Vejce lehce osolíme a opepříme, já přidávám řecké bylinky (Davídkovo koření)  a dobře rozšleháme. Nalijeme na rozehřátou pánev, na které jsme nejprve osmahli drobně nakrájený špek a na nudličky nakrájené uzené nebo salám či šunku. Hned poklademe kolečky brambor, a poklademe tenkými plátky eidamu a zvolna necháme vejce srazit. Pak přiklopíme talířem a překlopíme.
Nebo můžeme pokložit brambory jen na 1/2 pánve a když už bude zbývat jen slabá vrstva nesražených vajec, překlopíme nepokrytou polovinu přes brambory a stáhneme z plotny, necháme minutku dojít a můžeme podávat.
Nikdy nenechávejte vejce úplně ztuhnout, omeleta by pak byla přílíš suchá.    
 
Příloha: míchaný sálat z ledového salátu napůl se salátovou okurkou s jogurtem nebo zakysanou smetanou, cherry rajčata

P.S:
Zařazuji do bezmasých pokmů, protože záleží jen na vás, jestli jaké doplňky na omeletu použijete :-))
Tisk