Salát z růžičkové kapusty
Autor: Jambig
Kategorie: Saláty
Přísady:
Růžičková kapusta, anglická slanina, sůl, green pepper sauce, chilli, černý pepř, ČL hořčice, ČL cukru, ČL olivového oleje,
Příprava:
Kapustu očistíme a rozebereme na lístky, vsypeme do dost osolené vařící vody s octem a blanšírujeme cca 2-3 min, scedíme a dáme ochladit do studené vody (možno přidat i led) aby neztratila barvu. Slaninu nakrájíme na nudličky a osmahneme, osmahnutou odložíme a na vzniklém tuku můžeme osmáhnout brambory. Scezenou a okapanou kapustu - zakápnemei dresingem připraveném z hořčice, olivového oleje, zeleného pepře, chilli, černého mletého pepře, cukru a dochutíme citrónem. Promícháme, přidáme osmáhlou slaninu a můžeme podávat např. plátkem orestovaného masa.
Mi bohatě vystačí jen salát a brambory.


Tisk