Halušky s kysaným zelím
Autor: Jambig
Kategorie: Masitá jídla
Přísady:
Mouka polohrubá, 1 vejce, 150 ml vody, 1-2ČL oleje, 1 cibule,  10 dkg uzeného špeku, 15 dkg moravského uzeného, 1/2 kg kysaného zelí, sůl, pepř.
Příprava:
Do většího hrnce si dáme vařit vodu (aspoň 2 l).
Do misky klepneme vejce, přidáme 1/2 ČL soli, cca 2 dcl vody, vidličkou rozmícháme a pak přisypáváme a zapracováváme mouku (možno přidat i hrst dětské krupice). Musíme vypracovat hladké hustší těsto, ze kterého budeme do vařící osolené vody mokrou lžíci odekávat malé kousky. Zkusíme nejprve jeden nebo dva a zkontrolujeme, zda je dostatečně husté, aby se nám ve vodě nerozpadlo a tvořilo nočky (můžeme použít i sítko na halušky) Toto je porce zhruba pro 2 osoby, takže, to jen jednoduše odsekávám lžíci :-) Jsou uvařené cca po 5 min, když vyplavou na hladinu.

Na drobně nakrájené vyškvařené slanině si lehce zapěníme a prosklíme nakrájenou cibulku, přidáme nakrájené uzené a propláchnuté (pokud je potřeba )a okapané kysané zelí, a chvilku podusíme, Dochutíme solí a pepřem, kdo chce může i lehce přisladit.
Pak smícháme se scezenými haluškami a můžeme podávat.
Jednoduché a rychlé jídlo.
Tisk