Květákový mozeček
Autor: Jambig
Kategorie: Bezmasá jídla
Přísady:
1 Květák, 2 cibule, 2 papriky-barevné, 2 rajčata, sůl, pepř, podravka, kmín, sl. mletá paprika, chilli, 5x vejce, 3PL oleje
Příprava:
Květák si očistím a syrový nakrájím na drobné kousky, cibuli na kostičky a dám do hrnce prosklít na oleji, na cibulku vložím nakrájený květák, osolím - zprvu raději jen lžičku soli, lžičku vegety nebo podravky, lžičku drceného kmínu, promíchám a nechám zvolna dusit pod poklicí, v případě potřeby podliju 1 dcl vody a dál nakrájím a přidám oloupaná rajčata (možno použít i loupaná z konzervy, ale čerstvá jsou čerstvá) a papriky za občasného míchání dusím do poloměkka - nerozdusit na kaši !!! Přidat rozkvedlaná vejce promíchat a dochutit červenou paprikou, pepřem a chilli ..
Teplý podáváme s vařeným bramborem .... studený chutná i s chebem či jiným pečivem :-)
Tisk