Domácí škvarky v pomalém hrnci
Autor: jambig
Kategorie: Chuťovky
Přísady:
1,5 kg surového sádla, sůl
Příprava:
Sádlo nakrájíme na kostičky cca 3x3 cm) a vložíme večer do pomalého hrnce zapnutého na pomalý stupeň. Já koupila 2 balení už nakrájeného, takže to bylo doslova bez práce. Ráno můžeme vyndat hotové škavarečky a slít vyškvařené sádlo a to vše bez jakéhokoliv míchání a starání se, aby nám sádlo příp. nevyzkypělo.
Škvarky při vyndávání trochu stlačíme a vymačkáme. Pak už jen dle chuti proslíme.

Kamarádka, když dává nakrájené sádlo do hrnce přidává i cca 1 dlc vody, já ne, takže je to na vás, každopádně je výsledek ať u s nebo bez skvělý :-))

Tisk