Koblížky z odpalovaného těsta
Autor: jambig
Kategorie: Chuťovky
Přísady:
10 polévkových lžíc vody, 10 dkg másla, 10 dkg polohrubé mouky, 3 celá vejce, špetka soli
Příprava:
10 polévkových lžíc vody a 10 dkg másla dáme do kastrůlku a rozvaříme, když vaří - vsypeme 10 dkg polohrubé mouky, rychle zamícháme a odstavíme z plotny a po jednom vklepneme a zamícháme 3 celá vejce (pro šprýmaře podotýkám, že celá neznamenají se skořápkou) a špetku soli. Malou lžičkou klademe na plech hromádky (ne moc těsně k sobě - koblížky krásně nabudou).  Vložíme do trouby vyhřáté asi na 180-200°C a cca do 10 min máme upečeno. Pak plníme podle chuti buď sladkým krémem - doporučuji máslový krém nadstavený pudinkem a ochucený rumem nebo  lze koblížky před vložením do trouby pikantně okořenit a po upečení naplnit dobrou pomazánkou (např. česneková je k tomu účelu skvělá).

Podobné recepty :  Větrníčky
Tisk