Pikantní plněná paprika
Autor: Jambig
Kategorie: Chuťovky
Přísady:
Slovenská paprika - pálivá 2 ks, tavený sýr 1 ks 10 dkg, salám nebo šunka 7 dkg, sůl, pepř, chilli, smetana
Příloha: pečivo

Příprava:
Papriku očistíme, vykrájíme střed se stopkou a jádřincem, lehce uvnitř osolíme a naplníme taveným sýrem zabaleným do plátku šunky nebo do salámu. Pak vložíme do vymazané zapékací misky a necháme zapéct v troubě na cca 180 C. Během zapékání se nám trochu sýru uvolní i do misky, proto podlijeme asi 1/2 kelímkem šlehačky nebo smetany a lehce promícháme, dochutíme chilli a pepřem, popř. soli.
Podáváme přelité smetanovou omáčkou, do které si pak namáčíme pečivo.

Pro děti nebo pro ty, kdo nemají rádi ostré pokrmy, doporučuji použít raději jemné bílé papriky.
Tisk