Přísady:
Slovenská paprika - pálivá 2 ks, tavený sýr 1 ks 10 dkg, salám nebo šunka 7 dkg, sůl, pepř, chilli, smetana
Příloha: pečivo

Příloha: pečivo

Příprava:
Papriku očistíme, vykrájíme střed se stopkou a jádřincem, lehce uvnitř osolíme a naplníme taveným sýrem zabaleným do plátku šunky nebo do salámu. Pak vložíme do vymazané zapékací misky a necháme zapéct v troubě na cca 180 C. Během zapékání se nám trochu sýru uvolní i do misky, proto podlijeme asi 1/2 kelímkem šlehačky nebo smetany a lehce promícháme, dochutíme chilli a pepřem, popř. soli.
Podáváme přelité smetanovou omáčkou, do které si pak namáčíme pečivo.
Pro děti nebo pro ty, kdo nemají rádi ostré pokrmy, doporučuji použít raději jemné bílé papriky.

Podáváme přelité smetanovou omáčkou, do které si pak namáčíme pečivo.
Pro děti nebo pro ty, kdo nemají rádi ostré pokrmy, doporučuji použít raději jemné bílé papriky.