Přísady:
750 g hovězí hrudí, sůl, pepř, 1-2 zoubky česneku, 2 menší a 1 velká cibule, sladká paprika, chilli, solamyl
knedlíky
1 hrnek mléka, 2 žloutky, 1/2 hrnku polohrubé mouky, 1/2 hrnku dětské krupičky, 1 krajíc chleba, 1 menší nebo 1/2 větší cibule, 2-3 plátky anglické slaniny, hrstka zelené petrželky, 1/2 lžičky soli, sníh ze 2 bílků, 2 mikrotenové sáčky 20x30 cm

knedlíky
1 hrnek mléka, 2 žloutky, 1/2 hrnku polohrubé mouky, 1/2 hrnku dětské krupičky, 1 krajíc chleba, 1 menší nebo 1/2 větší cibule, 2-3 plátky anglické slaniny, hrstka zelené petrželky, 1/2 lžičky soli, sníh ze 2 bílků, 2 mikrotenové sáčky 20x30 cm

Příprava:
Maso vložíme do pomalého hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme cca 7 zrnek pepře, přiklopíme a dáme vařit na vyšší stupeň. Po cca 5 hodinách přidáme 2 menší neoloupané cibule s pěknou hnědou slupkou, (jen očištěné od kořínků a opláchnuté) a 2 zoubky česneku. Já pak hovězí vařím ještě nejméně dalších 5 hodin - prostě až je maso krásně měkké. Nejépe přes noc. Cibuli a česnek z vývru odeberu.
Pak si oloupu a hrubě nesekám 1 velkou cibuli a na lžičce oleje osmahnu na vyšší pánvi do zlatova, pak poliju vývarem z masa a cibulku provařím, přidám lžičku sladké papriky a špetku chilli a nakonec přidám vařené maso a ještě pár minut dusím a obracím ... nakonec zapráším solamylem, aby se šťáva líp obalila kolem masa a je hotovo.
Knedlíky
Anglickou slaninu a cibuli nakrájíme na drobno, orestujeme do sklovata, přidáme na kostičky nakrájený chléb a společně opečeme do zlatova. Žloutky s mlékem rozkvedláme, přidáme zelenou petrželku, osmahnutý chléb se slaninou a cibulí a vmícháme mouku. Nakonec do těsta lehce vpracujeme tuhý sníh ze 2 bílků. Nalijeme do dvou mikrotenových sáčku (20x30). Vložíme do hrnce s vroucí vodou a přiklopíme pokličkou, vaříme cca 20 min - otočíme a vaříme dalších 15-20 min. Pokud je knedlík náhodou nedovařený, nic se neděje, vložíme zpět do sáčku a dovaříme. Já vařila tentokrát v jednom větším sáčku cca 25 min z každé strany. Doporučuji jak přílohu k pečeným masům. Je nádherně voňavý po cibulce a anglické! Vyzkoušejte "-)

Pak si oloupu a hrubě nesekám 1 velkou cibuli a na lžičce oleje osmahnu na vyšší pánvi do zlatova, pak poliju vývarem z masa a cibulku provařím, přidám lžičku sladké papriky a špetku chilli a nakonec přidám vařené maso a ještě pár minut dusím a obracím ... nakonec zapráším solamylem, aby se šťáva líp obalila kolem masa a je hotovo.
Knedlíky
Anglickou slaninu a cibuli nakrájíme na drobno, orestujeme do sklovata, přidáme na kostičky nakrájený chléb a společně opečeme do zlatova. Žloutky s mlékem rozkvedláme, přidáme zelenou petrželku, osmahnutý chléb se slaninou a cibulí a vmícháme mouku. Nakonec do těsta lehce vpracujeme tuhý sníh ze 2 bílků. Nalijeme do dvou mikrotenových sáčku (20x30). Vložíme do hrnce s vroucí vodou a přiklopíme pokličkou, vaříme cca 20 min - otočíme a vaříme dalších 15-20 min. Pokud je knedlík náhodou nedovařený, nic se neděje, vložíme zpět do sáčku a dovaříme. Já vařila tentokrát v jednom větším sáčku cca 25 min z každé strany. Doporučuji jak přílohu k pečeným masům. Je nádherně voňavý po cibulce a anglické! Vyzkoušejte "-)