Polévka z červené řepy
Autor: Jambig
Kategorie: Polévky
Přísady:
4 menší červené řepy, 4 brambory, 1/2 sáčku mražené zeleninové polévkové směsí (mrkev, petržel, hrášek, květák ...), 1 kostka hovězího bujónu, 1 lžička vegety, kmín, pepř, sůl, šlehačka, 1 PL hladké mouky, 1 PL másla, 2 ČL octa.
Příprava:
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme studenou vodou a rozmícháme, přidáme hovězí bujón a na kostičky nakrájené brambory, nahrubo nastrouhanou červenou řepu, 1/2 balíčku mražené zeleninové polévkové směsi, koření a vaříme doměkka. Dochutíme pár kapkami octa, příp. dochutíme solí a pepřem a před podáváním zjemníme troškou šlehačky.
Tisk