Ředkvičková polévka
Autor: Jarbar
Kategorie: Polévky
Přísady:
2 svazky ředkviček, 2 vejce, 1PL másla,1 menší cibule 2 ČL hl. mouky, 1 kostka zeleninového či jiného bujónu, smetana, sůl, pepř.
Příprava:
Uvaříme natvrdo 2 vejce a dáme vystydnout, na másle osmažíme (zesklovatět) nakrájenou menší cibuli, zaprášíme hladkou moukou (aby se udělala jíška) a přidáme 2 balíčky ředkviček (taky jsem párkrát použila tu bílou velkou ředkev) na kolečka nakrájené, chvilku mícháme. Pak zalijeme vodou, rozmícháme, dáme kostku zeleninového (či jiného) vývaru, provaříme. Přidáme nadrobno posekaná (protlačená skrz kolečko) vejce a přilijeme smetanu, neb šlehačku, či plnotučné mléko... Opepříme, dochutíme .... Na talíř se může dát trochu křenu, ale nemusí být.
Tisk