Langoše III
Autor: Jarbar
Kategorie: Chuťovky
Přísady:
Langoše:
1kg hladké mouky, 2 celá vejce, 1 malá lžička soli, 20g kvasnic (cca 1/2kostky kvasnic)- co nejvíc rozdrolit, 1/4 l smetany a asi 1/2 l mléka.
Příprava:
Vše dohromady dobře promíchat a nechat vykynout- dál nepromíchávat. Po nakynutí vyklopit na vál (linku atp.), trhat kousky, nechat je ještě chvíli kynout a pak v ruce vytahovat a smažit. Potírat čím kdo chce, nejlépe česnekovým máslem, pokapat kečupem a posypat nastrouhaným sýrem. Množství těsta je "jak pro regiment", výhodou je, že toto těsto, když zbyde, se dá skladovat v lednici až týden a postupně z něj langoše dělat (po pravdě řečeno ale už asi po třech dnech to není tak úplně ono, ale jde to :-)
Tisk