Langoše
Autor: Jambig
Kategorie: Chuťovky
Přísady:
450 g mouka hladká, 150 g mouka polohrubá, 300 ml kefír, 150 ml mléko,  1 ČL soli, 1 ČL cukru, 1 ČL sody, 1 balíček sušeného droždí, 50 ml oleje, 2 jemně nastrouhané brambory, olej na smažení
Rozpis na cca 16 kousků
 
Na oblohu:
rajčata, okurka, zelená cibulka, zakysaná smetana, kečup, sůl, pepř
restované vepřové nebo kuřecí nudličky

Příprava:
Mouku smíchám se sodou, solí, cukrem a droždím, vliju kefír, mléko a olej a zpracuju těsto, přidám jemně nastrouhané vařené nebo syrové brambory a ještě jednou pořádně promíchám. Většinou nechávám kynout těsta v lehce předehřáté troubě.
Z vykynutého těsta odebírám PL kousky těsta, které kladu na silně moukou vysypaný stůl a tvaruju placičky, které smažím z obou stran na rozehřátém oleji do zlatova.
Při smažení na těstě vyskakují bohaté a velké bubliny.
Ještě teplé potírám zakysanou smetanou s kečupem, pokladu masovými nudličkami a zeleninou. Je fajn, nakonec posypat strouhaným balkánským sýrem.

Nespotřebované těsto můžeme uložit do ledničky a usmažit třeba druhý den - viz moje fota :-)  Langoše z prvního dne se ztratily rychleji, než jsem je stihla nafotit.
Úplně poslední kousek těsta jsem šoupla na plech, potřela zakysanou smetanou a smetanovým špenátem a po upečení posypala restovanými vepřovými nudličkami a taky mohu vřele doporučit. Příště bych při pečení přidala i pár koleček mozzarelly :-)
Tisk