Přísady:
Korpus:
6 vajec, 6 PL cukru, 6 PL hl. mouky, 1 PL kakaa, 2 PL oleje, 1 ČL prášku do pečiva, špetka soli,
Míša krém:
2 tvarohy, 3/4 kostky másla, 2 vanilkové cukry, lžička jemně nastrouhané citrónové kůry, 3-4 PL moučkového cukru, vanilkový puding za studena dr. Oetker, 250 ml mléka.
Vanilkový puding za studena dr. Oetker, 200 ml mléka, 3/4 kostky másla, moučkový cukr dle chuti.
Puding připravíme podle návodu - jen mléka raději ubereme a teprve podle potřeby případně přidáme. Zašleháme změklé máslo a moučkový cukr,
nakonec zašleháme tvaroh a ochutíme jemně strouhanou citronovou kůrou a špetkou soli.
Čokoládový krém:
Čokoládový puding za studena dr. Oetker, 200 ml mléka, 1/3 kostky másla, moučkový cukr dle chuti, višňový džem na promazání korpusu.
Puding připravíme podle návodu - jen mléka raději ubereme a teprve podle potřeby případně přidáme mléko: Zašleháme změklé máslo a moučkový cukr,

6 vajec, 6 PL cukru, 6 PL hl. mouky, 1 PL kakaa, 2 PL oleje, 1 ČL prášku do pečiva, špetka soli,
Míša krém:
2 tvarohy, 3/4 kostky másla, 2 vanilkové cukry, lžička jemně nastrouhané citrónové kůry, 3-4 PL moučkového cukru, vanilkový puding za studena dr. Oetker, 250 ml mléka.
Vanilkový puding za studena dr. Oetker, 200 ml mléka, 3/4 kostky másla, moučkový cukr dle chuti.
Puding připravíme podle návodu - jen mléka raději ubereme a teprve podle potřeby případně přidáme. Zašleháme změklé máslo a moučkový cukr,
nakonec zašleháme tvaroh a ochutíme jemně strouhanou citronovou kůrou a špetkou soli.
Čokoládový krém:
Čokoládový puding za studena dr. Oetker, 200 ml mléka, 1/3 kostky másla, moučkový cukr dle chuti, višňový džem na promazání korpusu.
Puding připravíme podle návodu - jen mléka raději ubereme a teprve podle potřeby případně přidáme mléko: Zašleháme změklé máslo a moučkový cukr,

Příprava:
Ze všeho nejdříve si nachystejte suroviny, abyste je měli pěkně připravené k ruce, než začnete šlehat těsto.
1) oddělte žloutky od bílků - bílky dejte do mísy, ve které je budete šlehat a přidejte k nim špetičku soli,
2) žloutky si nechte bokem na misce a přidejte k nim 2 PL oleje,
3) na další misku se dejte 6 PL cukru,
4) v poslední misce smíchejte 6 PL hladké mouky s 1 a 1/2 PL kakaa, a zamíchejte do toho 1 čajovou lžičku prášku do pečiva.
Tak a teď můžete začít šlehat bílky - mixer dáme na plný výkon a když bílky začínají tuhnout tak za stálého šlehání přisypeme cukr a vyšleháme tuhý sníh, šleháme dál a přilijeme žloutky s olejem ... stále šleháme - můžeme jen trochu snížit rychost a zašleháme mouku smíchanou se zbytkem přísad. Vylijeme na plech vyložený pečícím papírem nebo vymazanou a vysypanou formu (pokud nemáme silikonovou) a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C na cca 6-8 min. Pak teplotu snížíme na 160°C a ještě pár minut dopečeme (podle toho, jak komu peče trouba). Raději hlídáme, přece jen je to těsto s kakaem, tak ať přílíš nevyšušíme. Pokud pečeme fe formě, raději vyzkoušejte špejlí, jestli je propečený,
Upečený korpus schladíme na mřížce, 1x prořízneme a promažeme marmeládou a čokoládovým krémem. Přiklopíme a opět upneme do formy. Nahoru klademe tvarohový krém a rovnoměrně roztíráme. Dáme chladit do lednice a zatím si připravíme čokoládovou polevu.

1) oddělte žloutky od bílků - bílky dejte do mísy, ve které je budete šlehat a přidejte k nim špetičku soli,
2) žloutky si nechte bokem na misce a přidejte k nim 2 PL oleje,
3) na další misku se dejte 6 PL cukru,
4) v poslední misce smíchejte 6 PL hladké mouky s 1 a 1/2 PL kakaa, a zamíchejte do toho 1 čajovou lžičku prášku do pečiva.
Tak a teď můžete začít šlehat bílky - mixer dáme na plný výkon a když bílky začínají tuhnout tak za stálého šlehání přisypeme cukr a vyšleháme tuhý sníh, šleháme dál a přilijeme žloutky s olejem ... stále šleháme - můžeme jen trochu snížit rychost a zašleháme mouku smíchanou se zbytkem přísad. Vylijeme na plech vyložený pečícím papírem nebo vymazanou a vysypanou formu (pokud nemáme silikonovou) a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C na cca 6-8 min. Pak teplotu snížíme na 160°C a ještě pár minut dopečeme (podle toho, jak komu peče trouba). Raději hlídáme, přece jen je to těsto s kakaem, tak ať přílíš nevyšušíme. Pokud pečeme fe formě, raději vyzkoušejte špejlí, jestli je propečený,
Upečený korpus schladíme na mřížce, 1x prořízneme a promažeme marmeládou a čokoládovým krémem. Přiklopíme a opět upneme do formy. Nahoru klademe tvarohový krém a rovnoměrně roztíráme. Dáme chladit do lednice a zatím si připravíme čokoládovou polevu.