Bramborák s kuřecím masem
Autor: Jambig
Kategorie: Chuťovky
Přísady:
Na bramborák (3 porce) : 6 brambor, 1 ČL soli, 1 ČL drceného kmínu, 1 vejce, špetka
                                     pepře, česnek dle chuti, hladká mouka dle potřeby (cca 2PL),
                                     olej na smažení.

Masová směs :  2 - 3 kuřecí řízky, cibule, červená a žlutá paprika, koření dle chuti,
                       plátek másla, sójová omáčka, tekutý zelený pepř
Příprava:
Brambory nastrouháme na hrubší nudličky, slijeme případnou vodu, přidáme koření, vejce, zahustíme hladkou moukou a smažíme zvolna do zlata z obou stran.

Kuřecí  maso nakrájíme na kousky a restujeme na plátku másla. Když se nudličky zatáhnou přidáme koření - stačí 1 PL sojovky a pár kapek zeleného pepře, prohodíme, přidáme na proužky nakrájenou cibulí a papriky a restujeme, dokud není maso měkké.
Hotovou směs klademe na bramboráky a podáváme.  
Dobrou chuť !
Tisk