Hovězí guláš
Autor: Jambig
Kategorie: Masitá jídla
Přísady:
1 kg hovězí přední, 3 cibule, 3 PL oleje, 1 konzerva loupaných rajčat nebo krabice rajčatového koncentrátu, 3 stroužky česneku, 1 PL sladké papriky, 1 PL podravky, 1 ČL kmínu, 2 ČL majoránky, cayennský pepř a černý pepř na dochucení, hladká mouka na zahuštění
Příprava:
Cibuli nakrájíme na kostičky a zarestujeme s kmínem na oleji. Přidáme nakrájené maso a necháme dobře zatáhnout, přidáme jemně nakrájený česnek, papriku, podravku, majoránku a dobře promícháme. Zalijeme konzervou rozmixovaných rajčat a dle potřeby přidáme vodu. Já vařím v tlakovém hrnci, takže uzavřeme a vaříme cca 45 min. Pak stáhneme z plotny, ochladíme hrnec a zkusíme, zda je maso měkké. Zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě a ještě 15  min povaříme. Nakonec dochutíme guláš pepřem, podle toho, jak máme rádi ostrý.

Příloha: bramborové knedlíky.

Tisk