Dort stracciatella
Autor: Jambig
Kategorie: Pečené sladké
Přísady:
Korpus :
6 vajec, 4 PL cukru krupice, 4 PL hl. mouky, 2 PL oleje, 1 ČL mleté zrnkové kávy,    50 g hořké čokolády, špetka soli

Krém hrk hrk:
1 konzerva ananasového kompotu, 1 puding bez vaření od dr. Oetkera,  
1 šlehačka + 1 ztužovač šlehačky
Vše vložit do nádoby s dobře těsnícím víčkem a NEMÍCHAT - jen dobře PROTŘEPAT
Příprava:
1) oddělte žloutky od bílků - bílky dejte do mísy, ve které je budete šlehat a přidejte 
    k nim špetičku soli,
2) žloutky si nechte bokem na misce a přidejte k nim 2 PL oleje,
3) na další misku se dejte 4 PL cukru,
4) v poslední misce smíchejte 4 PL hladké mouky s 1 ČL mleté zrnkové kávy a 50 g 
    hrubě nastrouhané nebo nasekané čokolády  a 1ČL prášku do pečiva.

Tak a teď můžete začít šlehat bílky - mixer dáme na plný výkon a když bílky začínají tuhnout, tak za stálého šlehání přisypeme cukr a vyšleháme tuhý sníh, šleháme dál a přilijeme žloutky s olejem ... stále šleháme - můžeme jen trochu snížit rychost a zašleháme mouku smíchanou se zbytkem přísad.

Nalijeme do dortové formy (vymazané máslem a vysypané moukou), urovnáme těsto a dáme do trouby vyhřáté na cca 180°. Po cca 8 min snížíme teplotu na 150°a a dopečeme.
Upečený vychládlý korpus rozkrojíme, pokapeme rumem (já v tomto případě domácí griotkou) a naplníme krémem.
Nakonec polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme.

Ozdoby jsou zhotovené z cca 10 ks bonbónů marshmallows a trošky moučkového cukru - viz recept zde :-)
Tisk