Vepřový guláš s bramboráčky
Autor: Jambig
Kategorie: Masitá jídla
Přísady:
500g vepřové klížky (plecka), 2 velké cibule, 1 červená, 1 žlutá a 1 oranžová paprika, 2 rajčata, 1 ČL kmínu, 1 PL mleté sladké papriky, 1 ČL cayennského pepře, 1 kostka hovězího bujónu, 1 PL polévkového koření, 2 PL sádla, 2 ČL solamylu.

Na bramboráky :
Brambory, kmín, majoránka, česnek, polévkové koření, polohrubá mouka, vejce, olej nebo sádlo na smažení.
Příprava:
Cibuli nakrájíme a zarestujeme na sádle, přidáme na kostky nakrájené maso a necháme ho zatáhnout. Pak přidáme sladkou mletou papriku, ostatní koření a nakrájená rajčata a papriky. Podlijeme a dusíme pod pokličkou, dokud maso nezměkne. Já vařila v tlakovém hrnci, takže cca 25 min a maso bylo měkké.  Pak už jen ochutnat a případně dokořenit, či zahustit solamylem.

Podáváme s bramboráčky.
Ty připravíme tak, že syrové brambory nastouháme na středně jemném struhadle, případnou přebytečnou vodu scedíme, přidáme vejce, mouku, koření - zamícháme a na dobře rozehřátém tuku smažíme placičky.

Dobrou chuť !
Tisk