Rajčatová bylinková omáčka
Autor: skart-255
Kategorie: Zavařování
Přísady:
3 kg rajčat, 3 cibule, 10 stroužků česneku, bazalka, tymián, oregano, rozmarýn (malinko), sůl, 2 - 3 lžíce cukru, olivový olej, 1 brambora
Příprava:
Na olivovém oleji zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidat 2 lžíce cukru, míchat, nechat zkaramelizovat. Přidat nakrájená rajčata na kostičky (já je dávám neloupaná, ale mohou se i oloupat), osolit a dusit cca 1 hodinu, až se rozvaří na kaši. 10 minut před koncem přidám česnek krájený na plátky, bylinky (hodně) a nastrouhanou bramboru na zahuštění. Když je omáčka hotová, naliju ji do sklenic se šroubovacím víkem a zavařuji v klasickém hrnci. Naleju do něj vodu tak, aby sahala pod víčka a pomalu vařím zakryté cca 1 hodinu.
Tisk