Krtkův dort
Autor: Jambig
Kategorie: Pečené sladké
Přísady:
Korpus:
1a1/2 hrnku polohrubé mouky, 1/2 hrnku cukru, 1 vanilkový cukr, 1/4 hrnku holandského kakaa, 1 sáček čokoládového pudingu, 1/3 hrnku oleje, 3 ČL octa,
1 pečivový prášek, 1 hrnek ledové vody

Náplň:
3 banány, 1 tvaroh, 1 šlehačka v prášku, ztužovač šlehačky, 1/2 tabulky hořké čokolády (nebo Orion na vaření), 1 vanilkový cukr + 1ČL Irbisu (umělé sladidlo)

Příprava:
Všechny sypké ingredience promícháme, vlijeme vodu, ocet a olej, zamícháme a nalijeme do vymazané a vysypané formy.
Pečeme ve vyhřáté troubě cca 20 min. Zkusíme špejlí, jestli je dort propečen.
Já vyhřála na cca 200° - vložila formu s těstem a stáhla teplotu na 160°.
Ochladíme, opatrně vydlabeme, tak aby zůstal cca 1,5 cm okraj a dno.  Vydlabaný střed lehce promažeme krémem, poklademe podélně proříznutými banány a opět zakryjeme zbývajícím krémem. Povrch zasypeme rozdrobeným, vydlabaným těstem. Jen lehce přitlačíme a dáme vychladit.

Krém stracciatella:
Šlehačku v prášku (dr. Oetker) si vyšleháme podle návodu se ztužovačem. Nastrouháme do ní 1/2 tabulky čokolády a přimícháme tvaroh vyšlehaný s cukrem a sladidlem.

Tisk