Štafetky
Autor: Jambig
Kategorie: Cukroví
Přísady:
Těsto:
170 g cukru moučka, 6 bílků, 70 g hladké mouky, 70 g mletých lískových ořechů, špetka soli

Krém:
250ml mléka, 2 PL hl. mouky, 2 ČL solamylu, 2 vanilkové cukry, 2PL moučkového cukru, 1 bílá čokoláda, 1 máslo
Na krém by bohatě stačilo použít 1/2 uvedených surovin - já využiji na další druhy cukroví

Poleva:
1 čokoláda na vaření, 1ČL 100% tuku (Omega)
Příprava:
Bílky se špetičkou soli vyšleháme do husta, zašleháme moučkový cukr a vnícháme mouku smíchanou s oříšky. Rozdělíme na 2 poloviny a natřeme v rovcnoměrné vrstvě na pečící papír potřený olejem, nebo na silikonovou či teflonovou podložku.
Pečeme na 150°C asi 10-15 min. Pozor, nejméně 10 min neotevíráme troubu, aby sněhové těsto nekleslo.

Upečené pláty rozřízneme napůl, promažeme krémem a dáme vychladit.
Já rozmíchala v mléce nouku, solamyl a cukr, povařila na hustou kaši a ještě do teplé vmíchala tabulku bílé čokolády. Do skoro vychládlého krému jsem nakonec zašlehala kostku másla. 
Množství surovin na krém je větší - krému je potřeba menší polovina. Zbytek použiji na promázání jiného druhu cukroví.
Po vychlazení ostrým nožem rozříznout na pásy a posléze na kostičky. Nakonec ozdobíme namočením do čokolády.


Tisk