Přísady:
Vepřová žebírka, šípková omáčka, 1 hovězí bujón, 1/2l vody, PL sojové omáčky, 1 ČL perníkového koření, 1 ČL bílého pepře, 1ČL ml. zázvoru, 2 cibule, 1 ČL sladké papriky, 1/2 ČL cayennského pepře.
100 ml slehačky na zahuštění.

100 ml slehačky na zahuštění.

Příprava:
Žebírka si naporcuji, aby byla lépe provoněná a zaliju marinádou, kterou si přiravím z teplé vody ne které rozmíchám hovězí bujón, 1/2 šípkové marmelády a ostatní ingredience kromě šlehačky. Přikopím a dám péct do trouby na 220 - 250° ma cca 1 hodinu. Během této doby jednou obrátím. Pak sundám poklici a peču odkryté, aby se zredukovala šťáva a masíčko lehce zapeklo. Nakonec vytáhnu maso, sliju šťávu i s cibulí do misky na šlehání a tyčovým mixérem vymixuji do hladka a zašlehám i šlehačku. Maso dám zpět na pánev či pekáč, zaliju omáčkou a dám ještě na 5-10 min do trouby.
Podáváme s br. knedlíkem, možno i s rýží.

Podáváme s br. knedlíkem, možno i s rýží.