Guláš pečený v troubě
Autor: Jambig
Kategorie: Masitá jídla
Přísady:
500g hovězí klížka (přední), 3 cibule, 1 kapie, maďarská paprika, pepř, cayennský pepř, majoránka, česnek, hovězí bujón (kostka), 3/4 l vody, 2 PL rajčatový protlak, 2 Pl oleje.
Na  zahuštění jíška nebo kousek chleba.

Příprava:
Maso nakrájíme na kostky, cibuli nahrubo, papriku na proužky, všechno promícháme s kořením, podlijeme vodou, ve které rozpustíme masovou kostku, přikryjeme a dáme péct do trouby vyhřáté na 220-250°C na 1 a půl - 2 hodiny. Během této doby neodkrýváme, nemícháme.  Po uplynutí této doby vytáhneme z trouby, necháme 5 minut vydechnout, odkryjeme a dochutíme, či podle potřeby ještě na plotně zahustíme jíškou nebo chlebem.
Tisk