Malakov
Autor: Jambig
Kategorie: Nepečené
Přísady:
1 kelímek šlehačky, 2 kelímky kysané smetany, 1 konzerva ananasu, 1 balík piškotů, cukr dle chuti;
Příprava:
Piškoty namáčíme rychle do ananasové šťávy a vyložíme jimi dortovou formu, nebo jako já misku vyloženou mikrotenovou folii. Pak naneseme vrstvu krému připraveného z ušlehané šlehačky, do které zamícháme 2 zakysané smetany. Kdo chce sladší, může přidat 1 vanilkový nebo 1 lžičku moučkového cukru. Na to dáme vrstvu na kousky nakrájeného ananasu, zahladíme opět krémem a opět vrstvu piškotů namáčenách do šťávy. Tak střídavě vrstvíme až zakončíme vrstvou piškotů a dáme do lednice vychladit (nejlépe do druhého dne). Vychlazený dezert překlopíme na talíř, stáhneme fólii a můžeme podávat.  Vynikající !!

Děkuji Tucnovi za senza receptík !




Tisk