Ořechové řezy
Autor: Jambig
Kategorie: Cukroví
Přísady:
Tuhý sníh, ořechy nebo mandle, linecké těsto, marmeláda, piškoty, šťáva z 1/4 pomeranče
Příprava:
Linecké těsto si zpravidla udělám ve velké dávce a pak postupně zpracovávám.
V tomto případě je nejlíp těsto namačkat přímo na plech a malým válečkem upravit na cca 0,5 cm vrstvu. Tu si hned namažu pastou připravenou z aromatické marmelády, kterou naředím pomerančovou šťávou a zjemním mletými piškoty - (cca 2 PL marmelády, větší hrst piškotů, 3-4 PL šťávy) Nahoru natáhnu vrstvu našlehaného tuhého sněhu (cca 5-6 bílků, 5 PL lžíc pískového cukru vyšlehat na tuhý sníh a do toho pak už jen stěrkou zamíchat mleté ořechy nebo  jako v tomto případě mandle-  Mandlový sníh pak rovnoměrně navrstvit na marmeládu a péct
v troub ě vyhřáte na cca 170° cca 15 min.

Upečené pak buď rozkrájet na malé kosočtverce nebo vykrojit měsíčky.

Rozhodně nedoporučuji, jak to některé kuchařinky dělají, předpékat napřed lehce lineckou vrstvu - není to potřeba, naopak řezy jsou potom zbytečně vysušené.


Tisk