Honzovky s rumovou košilkou
Autor: Jambig
Kategorie: Pečené sladké
Přísady:
600 g polohrubé mouky, 250 ml mléka, 150 ml oleje, 1 PL sádla, 2 PL rumu,
3 žloutky, 2 ČL droždí, 2 ČL cukru, sůl,

Nádivka : 3 kostky tvarohu, 1 vejce + mletý cukr, strouhané neloupané mandle, skořice a citr. kůra dle chuti (kdo má rád tak hrozinky nebo kandované ovoce)

Na potření : 3 lžíce rozpuštěného másla a lžíce rumu na potírání po upečení,
                  cukr na posypání
Příprava:
Těsto důkladně propracujeme a necháme na teplém místě vykynout nebo můžeme na zpracování a vykynutí těsta použít domácí pekárnu. Z vykynutého těsta kávovou lžičkou vykrajujeme malé kousky, které vytvarujeme na placičky, na které dáme trochu nádivky, uzavřeme a spojem klademe na suchy plech. Těsto je dostatečně mastné, tak není třeba vymazávat. Na silikonové podložce není při práci potřeba ani podyspávat. Buchtičky necháme na plechu ještě chvilku na teplém místě nakynout a pak pečeme v troubě na cca 200°do zlatova.
Upečené potírame rozpuštěným máslem s rumem a cukrujeme práškovým cukrem.
Těsto vůbec neosychá, buchtičky zůstávají šťavnaté a vláčné.

Tisk