Hovězí na divoko se zakysanou smetanou
Autor: jambig
Kategorie: Masitá jídla
Přísady:
Hovězí maso (cca 3/4 kg), velká cibule, olej, drcený kmín, sladká a pálivá ml. paprika, pepř, polévkové koření, 1-2 bobkové listy, velká zakysaná smetana 400ml, mléko - 1 litr, hladká mouka
Příprava:
Cibuli nakrájíme na drobno a orestujeme oleji. Přidáme na kousky nakrájené hovězí maso (přední nebo kližka) okmínujeme, přidáme polévkové koření nebo hovězí kostku a chvíli dusíme ve vlastní šťávě, pak trochu podlijeme, přidáme bobkový list a dusíme do měkka. Když je maso hotové, vytáhneme bobkový list, přidáme papriku, promícháme a zalijeme kysanou smetanou, kterou si rozmícháme s mlékem s polévkovou lžíci hladké mouky. Ještě chvíli povaříme, dochutíme pepřem, popř. dosolíme a můžeme podávat s knedlíkem či bramborem.
Tisk