Recepty

Název:  Větrníčky
Autor:  Jambig
Kategorie:  Pečené sladké

Přísady:
1/2 kosty másla, 12 PL lžíc vody, 12 PL lžíc polohrubé mouky, špetka soli, 5 vajec (spíš střední a menší)

Krém:
3/4 kostky másla, 2 PL karamelové salko, 1 vanilk. puding + 400 ml mléka = uvařit puding,

1 šlehačka, 1 ztužovač šlehačky, 1 vanilkový cukr, 3-4 ČL karamelového dresingu.

Příprava:
Máslo svaříme s vodou, do vroucího vsypeme mouku, ztlumíme teplotu a vymícháváme tak dlouho, až se na stěnách hrnku začne dělat bílý povlak. Pak odstavíme, trošičku ochladíme a po jednom vmícháváme vejce. Nedávejte nikdy všechna vejce najednou !!!
Pak nastříkáme na pečící papír  nebo podložku a dáme na cca 10 min do trouby na 190-200° upéct do růžova.

Krémy:
1) Puding nejlépe vanilkový nebo karamelový uvaříme ve 400ml mléka s 2 vanilkovými cukry. Pak vychlazený zašleháme do másla, které napřed vyšleháme se 2 lžícemi karamelového Salka ( to si buď uvaříme nebo už jsem v pl. viděla i hotové v konzervě).

2) Šlehačku vyšleháme se ztužovačem a vanilkovým cukrem, pak zašleháme pár lžiček karamelu, který máme nachystaný na polevu.

Karamel:
Ten si připravíme tak, že 3 PL lžíce cukru na pánvičce nebo v kastrůlku stopíme na karamel a když je krásně červený zalijeme troškou šlehačky a vymícháme na hladký krém, který můžeme používat jako karamelový dresing nebo třeba jako v tomto případě vymíchat s moučkovým cukrem na polevu na větrníky.