Recepty

Název:  Omáčka z červené řepy
Autor:  Jambig
Kategorie:  Omáčky

Přísady:
Červená řepa (1kg), 1/8 másla, 1 l mléka, 2 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, ocet, cukr.
Příprava:
Červenou řepu uvaříme, oloupeme, nastrouháme. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, kterou zředíme mlékem, osolíme, opepříme a povaříme (základní světlá omáčka). Přidáme nastrouhanou červenou řepu, ochutíme cukrem a octem na sladkokyselo. Já hotovou omáčku nakonec krátce projedu tyčovým mixerem.
Podáváme s bramborami a vařeným hovězím masem nebo vařeným vajíčkem.
Tentokrát jsem měla lehce nakořeněné a orestované kuřecí plátky.

Pokud mám naloženou svou vlastní červenou řepou - dávám 1 velkou sklenici. Vůbec nevadí, že je ochucená.

Abych vystihla faktickou barvu omáčky, musela jsem na fotu č. 2 trochu povytáhnout bary :-))