![]() |
|
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Recepty![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Přísady
Starší chleba Příprava
Chleba nakrájím na kostky nechám zaschnout - ne usušit - dám je do kutrovače a udělám chlebovou strouhanku. Používám k zahušťování polévek, omáček a hlavně guláše. 2.5.2012
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Přísady
Perník na strouhání, rum, čokoláda na vaření, 100% tuk, kokos Příprava
Perník nakrájíme na kostičky a námáčíme je do rumu (2 díly rumu 1 díl vody) dále je námáčíme do čokoládové polevy (na 100g čokolády 50g 100% tuku) poté obalujeme v kokosu. Necháme aspoň jeden den uležet. Je to rychlé a levné cukroví, hodí se i na vánoce. 1.5.2012
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Přísady
Pro jednu osobu: Příprava
Těstoviny uvaříme dle návodu. Zeleninu a tyčinky rozkrájíme na kostičky přidáme tatarku a zakysku, nakonec těstoviny dochutíme. 1.5.2012
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Přísady
5 ředkviček, 4 rajčata, 1 paprika, 1 okurka, červené cibule a jarní cibulka Příprava
Zeleninu nakrájíme na drobno, zalijeme nálevem a promícháme. 1.5.2012
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1 2 3 ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Přísady
4 kuřecí prsa, 1 velká cibule, 4 vejce, sojová omáčka, 5 PL solamylu, sůl, pepř, kari, sladká + palivá paprika. Příprava
Cibuli nakrájíme na půlměsíce. Prsa na malé kousky. Vše smícháme. Je to řídké a tak placičky tvoříme až na pánvi. Smažíme z obou stranách do zlatohněda. 3.4.2011
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1 2 3 ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Přísady
6 řízků (kotleta, krkovička), 3 vejce, 2 KL solamylu, 1 KL pepře, 1 KL plnotučné hořčice, 1 KL kari, 1 KL papriky (může být i pálivá), 1/2 KL chilli, trochu majoránky, Příprava
Řízky neklepeme a potřeme olejem. Koření smícháme s vejci a solamylem, do toho naložíme maso a dbáme, aby marinovací směs byla všude. Uložíme na 2 - 3 dny do lednice. Smažíme v oleji a na talíři pokapeme worchestrem. 3.4.2011
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Přísady
240g piškotů, 120g cukr moučka, 4PL slazeného konden. mléka, 2PL rumu, 1PL pikantní marmelády, 3PL karamelové polevy, 150g lískových ořechů, 300g lískooříškového nugátu, na obalování strouhané oříšky s piškoty, 50g rozehřáté čokolády Příprava
Nugát si nakrájíme na malé kostičky a do každé vtlačíme oříšek, dáváme na talíř. Takto připravené dáme na mrazák. Nyní si připravíme obalovací hmotu. Piškoty smícháme s ostatními surovinami + 50g oříšků mletých. Vyndáme nugát s ořechem z mrazáku a obalujeme v těstíčku z piškotků a vyválíme v drti. Jako poslední uděláme v každé kuličce prstem malou jamku a do ní nalijeme čokoládu. Ty malé kuličky na foto je to samé jen obalený ořech s nutelou. 11.12.2010
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Přísady
40g másla, 120g cukr moučka, 30g kakaa, 50g kokosu, 1 bílek, kokos na obalení Příprava
Vše se promíchá a tvoří kuličky, ty se obalují v kokosu. Necháme je dva dny sušit na talíři. Velmi rychlé a výborné. 11.12.2010
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Přísady
150g neloupaných mandlí, 250g moučkového cukru, 50g 40% kakaa, 1PL citronové šťávy, skořice, vnitřek vanil. lusku, citr. kůra, 2 bílky. Příprava
Všechny suché suroviny smícháme pak přidáme bílky a šťávu a umícháme tuhou hmotu. Z ní tvoříme kuličky a obalujeme v mouč.cukru. Kuličku vtlačíme do formičky a vyklopíme na plech pokrytý pečícím papírem. Necháme aspoň 16 hod. zasychat. Pečeme pomalu při teplotě 150°C. 7.12.2010
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Přísady
100g Hery, 1 žloutek, 2PL cukru moučky, 200g mouka hladká, 2 ks hřebíčku, 2PL rumu, 100g pražených lískových ořechů mletých Příprava
Nejdříve si v hmoždíři utlučeme s cukrem hřebíček. Tuk utřeme do pěny a postupně přidáváme všechny indegrience. Těsto dáme na 2 hodiny do lednice. Rozválíme a vykrajujeme např.hvězdičky, které potřeme bílkem a dáváme na plech pokrytý pečícím papírem. Na každou hvězdičku nastříkáme bílkovou hmotu, zdobíme ořechem a pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C. Bílková hmota:Do tuhého sněhu za dvou bílků zašleháme 3PL cukru a lehce vmícháme 100g pražených lískových ořechů mletých a kůru z citronu 7.12.2010
![]() ![]() |
![]() |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
![]() |