Recepty

Řazeno dle: Stáří
recept Dunajské vlny I
  Dunajské vlny I   
  Autor: Tucna   
  Kategorie: Pečené sladké   
 
Přísady

200 g másla, 3 lžíce kakaa, 200 g práškového cukru, 5 vajec, 2 polévkové lžíce rumu, 300 g polohrubé mouky, 2 čajové lžičky kypřícího prášku do pečiva, 680 g vypeckovaných višní

Krém: 1 vanilkový pudinkový prášek, 5 dl mléka, 40 g cukru, 125 g másla

Poleva: 75 g tmavé čokolády, 60 g másla

Příprava

Máslo utřeme s práškovým cukrem do pěny. Při stálém šlehání po jednom přidáváme celé vejce a 1 polévkoveu lžíci rumu. Potom přidáme mouku smíchanou s kypřícim práškem. Smícháme. Polovinu těsta natřeme na máslem vymazaný plech. Do druhé poloviny přidáme kakao a další lžíci rumu. Promícháme a natřeme na světlé těsto. Vypeckované višně rozdělíme na těsto a zlehka přitlačíme.
Těsto vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 až 30 minut.
Na vychladlé těsto rozetřeme krém a koláč odložíme do chladničky ztuhnout.
Po ztuhnutí ho polejeme polevou.
Krém:
Pudinkový prášek rozmícháme v mléce. Za stáleho míchání uvaříme pudink, necháme ho vychladnout. Změklé máslo utřeme s cukrem a po lžících přidáváme do vychladlého pudinku.
Poleva:
Na mírném ohni rozpustíme máslo s čokoládou. Při stálém míchání utřeme dohladka. Necháme krátce vychladnout a natřeme na vychladlý krém.

30.6.2011