|
Recepty
Přísady
Korpus - upečeme podle receptu Cindy na Ananasové řezy Příprava
Upečný korpus necháme vychladit, pak potřeme marmeládou a na to naneseme krém, připravený tak, že připravíme podle návodu vanilkový krém od dr. Oetkera a smícháme ho s tvarohem, dle chuti přisladíme moučkovým cukrem, ale pozor, budeme ještě přidávat galaretku, která je sama o sobě sladká ..... Tu si připravíme tak, že obsah sáčku vsypeme do vody, kterou jsme přivedli k varu ale hned odstavili z plotny ... vymícháme ji do hladka a když už je jen lehce vlažná, vmícháme ji 2/3 do tvarohového krému, ten ještě jednou dobře promícháme a naneseme na korpus. Ozdobíme hroznovým vínem a nakonec ještě ovoce a krém potřeme zbytkem galaretky. Pokud by nám náhodou zatím ztuhla, není problém - lehce ji ohřejeme. Já nanáším silikonovou stěrkou, jde to krásně. 22.10.2011
Přísady
250g mleté maso, 50-70g eidam, 1 vejce, 1 cibule, sůl, pepř, česnek, strouhanka na zahuštění a obalení, olej na smažení Příprava
Sýr jemně nastrouháme a všechny ingredience dobře promísíme. Podle potřeby zahustíme hrstkou strouhanky. Vytvarujeme karbanátky a obalíme ve strouhance. 22.10.2011
1 2
Přísady
500g hovězí klížka (přední), 3 cibule, 1 kapie, maďarská paprika, pepř, cayennský pepř, majoránka, česnek, hovězí bujón (kostka), 3/4 l vody, 2 PL rajčatový protlak, 2 Pl oleje. Příprava
Maso nakrájíme na kostky, cibuli nahrubo, papriku na proužky, všechno promícháme s kořením, podlijeme vodou, ve které rozpustíme masovou kostku, přikryjeme a dáme péct do trouby vyhřáté na 220-250°C na 1 a půl - 2 hodiny. Během této doby neodkrýváme, nemícháme. Po uplynutí této doby vytáhneme z trouby, necháme 5 minut vydechnout, odkryjeme a dochutíme, či podle potřeby ještě na plotně zahustíme jíškou nebo chlebem. 18.10.2011
1 2
Přísady
Játra, grilovací koření, olej, cibule, špek nebo anglická slanina Příprava
Játra nakráíme na cca 3/4 - 1cm silné plátky a cca 1/2 hodinky před rožněním posypeme grilovacím kořením a prokápneme olejem. 12.10.2011
Přísady
Grilovaná kuřecí prsíčka, ledový salát, 2 rajčata, domácí majonéza, sůl, pepř, Příprava
Salát omyjeme, necháme okapat a pak natrháme, kuře a rajčata nakrájíme na kousky, vše promícháme s doma ušlehanou majonézou ochucenou solí a pepřem (pokud je přílíš hustá můžeme zředit lžíci zakysané smetany či zakápnout šlehačkou) Pokud možno pracujeme s dobře vychlazenými surovinami. Podáváme s krutónky opečenými na másle. 10.10.2011
1 2 3 4 5
Přísady
250g vepřová kýta, 100g moravské uzené, 6 větších brambor, 1 majonéza 200g, Příprava
Pánev nebo pekáček vymažeme máslem, poklademe na kolečka nakrájenou cibulí, plátky vepřové kýty (já jsem úmyslně nakrájela na malé kousky, aby se pak jídlo líp porcovalo) osolíme, opepříme a přikryjeme na kolečka nakrájenými syrovými bramborami. Brambory opět lehce osolíme a posypeme trošinku drceným kmínem a libečkem. Pak na brambory dáme plátky uzeného, trošku cibule a opět zakryjeme vrstvou brambor. A ještě jednu vrstvu masa a cibulky a zakončíme bramborami. 10.10.2011
Přísady
150g másla, 250g hladké mouky, 150g práškového cukru, 100g pražených lískových oříšků, 1 vejce koření (vanilka, citron, skořice, hřebíčkový prášek), 10g prášku do pečiva, 300g rybízové marmelády, plátky mandlí na posypání Příprava
Máslo promícháme s cukrem. Přidáme prosetou a s práškem do pečiva smíchanou moukou, oříšky, vejce a koření.
Hotové těsto necháme vychladnout, odpočaté jej vyndáme z lednice a rozčtvrtíme. Třičtvrtiny těsta vyválíme do výšky 1,5 cm (průměr koláče je asi 22 cm) a potřeme marmeládou. Ze zbylého těsta formujeme roličky, kterými olemujeme okraj a na povrchu koláče z nich vytvoříme mřížku.
Potřeme vajíčkem a posypeme mandlemi. 27.8.2011
1 2 3
Přísady
1 kelímek šlehačky, 2 kelímky kysané smetany, 1 konzerva ananasu, 1 balík piškotů, cukr dle chuti; Příprava
Piškoty namáčíme rychle do ananasové šťávy a vyložíme jimi dortovou formu, nebo jako já misku vyloženou mikrotenovou folii. Pak naneseme vrstvu krému připraveného z ušlehané šlehačky, do které zamícháme 2 zakysané smetany. Kdo chce sladší, může přidat 1 vanilkový nebo 1 lžičku moučkového cukru. Na to dáme vrstvu na kousky nakrájeného ananasu, zahladíme opět krémem a opět vrstvu piškotů namáčenách do šťávy. Tak střídavě vrstvíme až zakončíme vrstvou piškotů a dáme do lednice vychladit (nejlépe do druhého dne). Vychlazený dezert překlopíme na talíř, stáhneme fólii a můžeme podávat. Vynikající !! 25.7.2011
Přísady
150 - 200g libového vepřového masa, 2 větší brambory, jarní cibulka, 1 bílá paprika, bylinky, chilli omáčka, 1PL rajského protlaku, 1 ČL hořčice, sůl, pepř, olej na osmažení Příprava
Brambory očistíme a nakrájíme na kostičky cca 1,5 x 1,5 cm a osmahneme dozlata za stálého promíchávání na pánvi, pak přidáme maso nakrájené na tenké nudilčky, které jsme mezitím než se upečou brambory smíchali s jemně nasekanými bylinkami a ostatními ingrediencemi. Promícháváme na pánvi, dokud maso není hotové. Nakonec posypeme natí z jarních cibulek. 30.6.2011
Přísady
200 g másla, 3 lžíce kakaa, 200 g práškového cukru, 5 vajec, 2 polévkové lžíce rumu, 300 g polohrubé mouky, 2 čajové lžičky kypřícího prášku do pečiva, 680 g vypeckovaných višní Příprava
Máslo utřeme s práškovým cukrem do pěny. Při stálém šlehání po jednom přidáváme celé vejce a 1 polévkoveu lžíci
rumu. Potom přidáme mouku smíchanou s kypřícim práškem. Smícháme. Polovinu těsta natřeme na máslem
vymazaný plech. Do druhé poloviny přidáme kakao a další lžíci rumu. Promícháme a natřeme na světlé těsto.
Vypeckované višně rozdělíme na těsto a zlehka přitlačíme. 30.6.2011
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||