![]() |
|
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Recepty![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Přísady
Kuře, brambory, 2 vejce, máslo, sůl Příprava
Vařené brambory vymíchám s vejci a lžíci másla, lžíci pokladu hromádky na pečící papír a zapeču v troubě. Příloha : pečené kuře, míchaný salát 28.12.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Přísady
Kuřecí prsíčka, 1 vejce, sojová omáčka, lžička polévkového koření, solamyl, slunečnicová semínka, olej na smažení Příprava
Vše promícháme, necháme odležet a pak osmáhneme z obou stran do zlatova. podáváme s brambory, hranolkami, pečivem ... 28.12.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Přísady
Papriky, klobásky (šunka, salám), tavený sýr. Jako příloha opékané bramory. Příprava
Papriky seřízneme, vybereme zrníčka, naplníme taveným sýrem umíchaným s nakrájenou klobáskou (nebo dáme taveňák do plátku šunky, nebo zabalíme do salámu) Přiložíme seříznuté vršky paprik (seřízneme z nich jádřinec) a připevníme párátky, aby sýr při pečení nevytékal ven. Já jsem pekla na bramborách, které jsem do trouby dala asi o 15 min dřív do vyhřáté trouby, pak jsem nahoru položila papriky a teplotu stáhla asi na 160° a pekla do zlatova 28.12.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1 2 3 ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Přísady
Rybí filety, hladká mouka, koření, anglická slanina nebo valašsky bok, 2 cibule, strouhaný sýr. Příprava
Rybí filety obalíme v hladdké mouce, do které si zamícháme oblíbené koření a rychle opečeme na lžíci oleje a kousku másla, odložíme - na výpeku lehce orestujeme kousek anglické slaniny nebo valašského boku a kolečka cibule, zakápneme sojovkou - přendáme a rozprostřeme na pekáč a na to položíme opečené plátky ryb. Posypeme hustě strouhným sýrem a dáme zapéct do trouby. podáváme s brambory nebo pečivem. 28.12.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1 2 3 4 ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Přísady
Hovězí maso (cca 3/4 kg), velká cibule, olej, drcený kmín, sladká a pálivá ml. paprika, pepř, polévkové koření, 1-2 bobkové listy, velká zakysaná smetana 400ml, mléko - 1 litr, hladká mouka Příprava
Cibuli nakrájíme na drobno a orestujeme oleji. Přidáme na kousky nakrájené hovězí maso (přední nebo kližka) okmínujeme, přidáme polévkové koření nebo hovězí kostku a chvíli dusíme ve vlastní šťávě, pak trochu podlijeme, přidáme bobkový list a dusíme do měkka. Když je maso hotové, vytáhneme bobkový list, přidáme papriku, promícháme a zalijeme kysanou smetanou, kterou si rozmícháme s mlékem s polévkovou lžíci hladké mouky. Ještě chvíli povaříme, dochutíme pepřem, popř. dosolíme a můžeme podávat s knedlíkem či bramborem. 28.12.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1 2 3 ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Přísady
1 hrnek mléka, 2 žloutky, 1 hrnek pol.hr.mouky, 2 rohlíky, 1/2 lžičky soli, 2 mikrotenové sáčky 20x30 cm Příprava
K mouce přidáme dva žloutky,zalijeme mlékem,přidáme nakrájené rohlíky a sníh ze dvou bílku a osolíme. Všechno smícháme a nalijeme do dvou mikrotenových sáčku(20x30). Vložíme do hrnce s vroucí vodou a přiklopíme pokličkou,vaříme cca 20-25min -v polovině vaření otočíme.Pokud je knedlík nedovařen,vložíme zpět do sáčku a dovaříme. 28.12.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1 2 ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Přísady
1 balíček oblíbeného prostředku k nakládání zeleniny (Deko, Pikant...), 1 hlávka zelí, 6 velkých mrkví, 8 slovenských paprik, 2 velké salátové okurky, sůl, ocet, cukr, pepř, 1 lžíce oleje. Příprava
Deko nasypu do 1/4 l vroucí vody a povařím asi 5 min. - zeleninu nastrouhám - okurku před krouháním podílně rozříznu a zbavím jadýrek, zaliju vychlazeným scezeným nálevem, přidám polévkovou lžíci oleje, dle chuti ocet, sůl, cukr a pepř a důkladně promíchám. Pokud vydrží a nazdlábne se za syrova, plním do sklenic a steriluju v mikrovlné troubě. 28.12.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1 2 ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Přísady
1 balíček piškotů, 1 mandarinkový kompot, 3 velké čisté smetanové jogurty + 3 jahodové galaretky (nejlépe polské z Lídlu ) Příprava
Mandarinkový kompot scedíme a necháme okapat. Připravíme si galaretky a to tak, že je připravíme v polovičním množství tekutiny, než je pro jejich přípravu uvedeno - a to tak, že použijeme šťávu z kompotu, kterou dolijeme do potřebného množství vodou a přivedeme k varu. Pak stáhneme z plotny a vsypeme galaretky a mícháme tak dlouho, dokud se nám krásně nerozpustí a necháme trochu vychládnout. Jogurty vyklopíme do mísy a zašleháme do nich vlažnou galaretku, vsypeme balíček piškotů a nakrájené mandarinky, promícháme a nalijeme do misky nebo můžeme použít i menší dortovou formu a necháme v lednici ztuhnout. Nejlíp je připravit si pochoutku večer a přes noc nechat v lednici ztuhnout. Další varianta : Nachystáme si 3 - 4 různé galaretky (např. žutou - citronovou, červenou - višňovou, zelenou - angreštovou a oranžovou - meruňkovou) Postupně připravte vždy jednu galaretku v polovičním množství vody, nechte vychládnout, zašlehejte do velkého smetanového jogurtu, vlijte do dortové formy a dejte chladit (v tomto případě třeba i chvíli do mrazničky a stejným způsobem si připravte další galaretku v jiné barvě a tuto směs naneste na již ztuhlou první vrstvu ve formě a opět dejte chladit .... Výsledek - krásně barevně vrstvený osvěžující dezert - Papoušek 28.12.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Přísady
Vepřové kotlety, cibule, paprika, vařené brambory, rajčata, strouhaný sýr, koření, sojovka, ostrý kečup, olej Příprava
Kotlety naklepat, okořenit, lehce orestovat. Na výpeku orestovat cibuli, papriku, pak přidat a kostičky nakrájené vařené brambory a rajčata, lžíci sojové omáčky a kečupu a promíchat. Orestované kotlety rozložit na vymazaný pekáček, navrstvit na ně zeleninovou směs, posypat hustě strouhaným sýrem a zapéct v troubě. Dobrou chuť ! 28.12.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1 2 3 ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Přísady
10 polévkových lžíc vody, 10 dkg másla, 10 dkg polohrubé mouky, 3 celá vejce, špetka soli Příprava
10 polévkových lžíc vody a 10 dkg másla dáme do kastrůlku a rozvaříme, když vaří - vsypeme 10 dkg polohrubé mouky, rychle zamícháme a odstavíme z plotny a po jednom vklepneme a zamícháme 3 celá vejce (pro šprýmaře podotýkám, že celá neznamenají se skořápkou) a špetku soli.
Malou lžičkou klademe na plech hromádky (ne moc těsně k sobě - koblížky krásně nabudou).
Vložíme do trouby vyhřáté asi na 180-200°C a cca do 10 min máme upečeno.
Pak plníme podle chuti buď sladkým krémem - doporučuji máslový krém nadstavený pudinkem a ochucený rumem nebo lze koblížky před vložením do trouby pikantně okořenit a po upečení naplnit dobrou pomazánkou (např. česneková je k tomu účelu skvělá). 28.12.2008
![]() ![]() |
![]() |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
![]() |