Recepty

   52  53  54  55  56  57  58  59  60   Řazeno dle: Stáří
recept Ananasové řezy
  Ananasové řezy   
  Autor: Cinda3   
  Kategorie: Pečené sladké   
 
Přísady

30 dkg polohrubé mouky 25 dkg moučkového cukru 4 dkg kakaa 1 pr do peč 1/4 l mléka 1 sklenice oleje 2 celá vejce 2 měkké tvarohy ananasový kompot 2 sáčky bezbarvé želatiny

Příprava

Mouku, prdopeč, cukr a kakao zasucha zamícháme, přidáme mléko, olej a vejce a dobře promícháme.Pečeme na hlubším vymazaném a vysypaném plechu. Po upečení na buchtu namažeme směs z tvarohů rozmíchaných s trochou moučkového cukru, žloutkem, můžeme naředit pdle potřeby trochou mléka.Tvaroh poklademe kousky ananasu a potáhneme želatinou uvařenou dle návodu na jejím obalu. VARIANTA "KAKAOVNÍK" Stejný korpus je možno po upečení namazat pouze směsí z 25 dkg mouč.cukru, 10 dkg rozpuštěného másla a 1 lžíce vařicí vody.Potom zasypat kokosovou moučkou

30.12.2008
1
2
recept Kuřecí prsíčka s křenovou omáčkou
  Kuřecí prsíčka s křenovou omáčkou   
  Autor: jambig   
  Kategorie: Masitá jídla   
 
Přísady

viz níž

Příprava

Kuřecí prsíčka prošpikujeme, okořeníme polévkovým kořením a opečeme na kousku másla a lžíci oleje pod pokličkou do zlatova.
Omáčka : Uděláme se světlou jíšku, přidáme kousek másla, zalijeme studeným mlékem a rozmícháme, přilijeme mléko ve kterém jsme si rozmixovali čerstvý strouhaný křen a provaříme. Ke konci ještě přilijeme 1/2 šlehačky rozmíchanou s trochou mléka, dochutíme solí, pepřem, troškou citronové šťávy a cukru.
Příloha : knedlík, brambory .. (pokapané výpekem z prsíček)

30.12.2008
recept Hovězí nudličky se špenátem
  Hovězí nudličky se špenátem   
  Autor: jambig   
  Kategorie: Masitá jídla   
 
Přísady

viz níž

Příprava

Hovězí maso - nakrájené na nudličky, orestované, okořeněné polévkovým kořením a paprikou a chvíli dušené pod pokličkou.
Špenát - světlá jíška na másle, zalitá studeným mlékem se smetanou a povařená, pak přidán rozmrazený špenát, opět chvilku povařit a nakonec ochuceno solí, pepřem a česnekem a dvěmi rozkvedlanými vejci.

30.12.2008
recept kulajda trochu jinak
  kulajda trochu jinak   
  Autor: zandule   
  Kategorie: Polévky   
 
Přísady

Máslo,brambory, kyška - mykyška, prostě kysané mléko jakékoli, hladká mouka, sůl, kmín, naložený kopr nebo čerstvý. Pokud budete dávat čerstvý je poptřeba přidat trochu octa. A uvařená vejce na tvrdo.

Příprava

Z másla a mouky uděláme jíšku. Jakmile začne mírně "růžovět"přidáme sůl a kmín a ještě zamícháme. Potom pomalu vléváme studenou vodu a vymícháme do hladka. Vody jen tolik, aby brambory, které máme na drobno nakrájené a připravené byly ponořeny pod touto vodou. Jakmile jsou brambory uvařené do měka, tak za stálého míchání pomalu vléváme kyšku ve které jsme před tím rozmíchali lžíci hladké mouky. Kyšky by mělo být stejně, jako vody ve které se brambory vaří. Jakmile máme kyšku nalitou v hrnci , tak ještě necháme mírně povařit. Na konec dáme kopr, buď naložený -pokud možno domácí- a nebo čerstvý. K čerstvému kopru je ještě potřeba přidat ocet. A úplně na závěr dáme na drobno nakrájená vejce na tvrdo. Dá se použít ta mřížka na brambory, co s ní děláte bramborový salát a tím ty vejce do polévky procpat. Pokud byste si rádi naložili vlastní kopr, protože ten kupovaný nestojí za nic, je to to nejjednodušší co může být. Kopr nakrájíte, dáte do sklenice třeba od tatarky a zalejete čistým octem. To je vše. Nemusí se zavařovat a vydrží dlouho. Přeji dobrou chuť.

29.12.2008
recept Mont Blanc
  Mont Blanc   
  Autor: ejwule   
  Kategorie: Nepečené   
 
Přísady

Jedlé kaštany Čokoláda na vaření Šlehačka Dávkování podle potřeby a chuti - na fotografii je množství z necelého čtvrt kila kaštanů,což jsou asi 4-5 porcí.

Příprava

Kaštany křížem nařízneme a uvaříme hodně do měkka -cca 30 minut.Oloupeme vnější i vnitřní slupku a přes cednik s kulatými otvory propasírujeme. Vznikne nadýchaná kaštanová hromádka, kterou opatrně přendáme na podávaci talíř a vytvarujem do podoby "hory".Čokoládu na vaření rozpustíme s asi 1cm širokým proužkem másla.Kaštanovou "horu"polijeme horkou čokoládou,šlehačkou vytvoříme "sníh" a ihned podáváme.Každý si odebere příslušnou porci "hory",ale pozor!-je to velmi sytý a hodně kalorický desert.

29.12.2008
recept Kuřecí se smetanou na kari
  Kuřecí se smetanou na kari   
  Autor: mahyong   
  Kategorie: Masitá jídla   
 
Přísady

kuřecí prsa, cibule, kari koření,šlehačka či smetana, solamyl, rýže, brambory

Příprava

Kuřecí maso - prsa, množství dle potřeby. Osmažíme nakrájené kuřecí prsa na cibulce,okořeníme dle svého,když už je maso téměř hotové, přidáme kari koření,také dle každého, jak má rád. Po celou dobu podléváme, aby maso příliš nevyschlo.Téměř na konec přidáme smetanu do omáčky nebo šlehačku, ale umím si představit i smetanu zakysanou. Zahustíme trochu solamylem,nebo klasicky. Příloha rýže, brambory........

29.12.2008
recept Kokosový vánoční vaječňák
  Kokosový vánoční vaječňák   
  Autor: Cinda3   
  Kategorie: Tipy do kuchyně   
Přísady

1 Salko 1 Tatra 1 smetana na šlehání 1/2 sáčku kokosové moučky 1/4 l rumu 8 žloutků

Příprava

Do tatry namočíme kokosovou moučku, povaříme a necháme hodinu ustát.Přelijeme přes plátýnko a vymačkáme. Přidáme žloutky, smetanu a Salko, dáme na sporák a šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí. Po vychladnutí přilejeme rum a slejeme do lahví. Uchováváme v ledničce

29.12.2008
recept Majolkové houstičky
  Majolkové houstičky   
  Autor: jambig   
  Kategorie: Domácí pekárna   
 
Přísady

250 ml mléka, 100 ml majonézy, 1 lžička soli, 1/2 kg hladké mouky, 1 lžička cukru, 1 a 1/2 lžičky sušeného droždí

Příprava

V uvedeném pořadí vložíme do pekárny - program těsto. Po vykynutí upleteme houstičky, potřeme bílkem nebo rozšlehaným vejcem, posypeme mákem, kmínem, semínky, hrubou solí nebo sýrem a upečeme.

29.12.2008
recept Kuřecí medajlónky s červeným zelím
  Kuřecí medajlónky s červeným zelím   
  Autor: jambig   
  Kategorie: Masitá jídla   
 
Přísady

Kuřecí prsíčka, červené zelí, vařené brambory, hrubá mouka a dětská krupička, 1 vejce, cibule, uzený špek, ocet, cukr, sůl, pepř, polévkové koření, tzatziki, sójová omáčka.

Příprava

Kuřecí plátky obalíme v hladké mouce, do které si namícháme polévkové koření, tzatziki, pepř a trošku sladké papriky. Orestujeme do zlatova na trošce oleje s máslem a dáme do tepla. Nakrájené čevené zelí povaříme se solí a mletým kmínem tak akorát na skus - nemělo by být moc měkké, scedíme a dochutíme jemně nakrájenou cibulkou lehce osmaženou na anglické slanině, octem, solí, cukrem a pepřem a dáme vychladit. Bramborové knedlíky připravíme z prolisovaných vařených brambor (já také někdy strouhám na jemném struhadle), dětské krupičky a hrubé mouky, vejce a špetky soli (víc pak solím vodu, ve které se vaří). Podáváme bohatě zdobené do zlata osmaženou cibulkou, kterou na sám konec ještě zakápnu sojovou omáčkou. Pokud dělám salát z bílého zelí, vařím hned s trochou octa a po scezení případně ještě octem podle chuti dochutím ...

29.12.2008
recept Zapékaný lilek
  Zapékaný lilek   
  Autor: Ejwule   
  Kategorie: Bezmasá jídla   
 
Přísady

Lilky, rajčata, žampiony, olej, strouhanka

Příprava

Oloupane lilky nakrájíme na cca centimetr silné plátky (neni třeba solit a nechat vytéct) a na pekač pomaštěny olejem klademe střídavě v řadách vrstvu lilku, nakrájených rajčat a nakrájených žampiónů. Pokropime olejem, posypeme struhankou a dáme péct do trouby cca 30-40 minut (až všechno jako "zhadrovati"). Podaváme s bramborama nebo s chlebem POZOR! Lilky a ostatni se spečou o víc než polovinu, takže na tento pekáč pro čtyři lidi jsou použité tři střední lilky a do pekáče se vše staví témeř na kolmo.

29.12.2008
   52  53  54  55  56  57  58  59  60