Recepty

   51  52  53  54  55  56  57  58  59   Řazeno dle: Stáří
recept Zapečené špagety
  Zapečené špagety   
  Autor: Cinda3   
  Kategorie: Masitá jídla   
Přísady

špagety, koření, hovězí konzerva, paprika- zelená a červená, rajčata, cibule, tvrdý sýr

Příprava

Maso a zeleninu nakrájíme na malé kousky, cibulku najemno necháme zesklovatět na tuku a vše na ní orestujeme.Přidáme koření dle chuti - buď hotovou kořenící směs na špagety nebo pepř, sůl, trochu kari... tady záleží ve složení i množství na chuti a zvyklostech. Směs masa a zeleniny mírně podusíme, potom s ní přelijeme špagety uvařené ve vroucí osolené vodě, promícháme, zasypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme v troubě. Buono appetito

4.1.2009
recept Pštrosí vejce
  Pštrosí vejce   
  Autor: jambig   
  Kategorie: Masitá jídla   
 
Přísady

Mleté maso, 1 vejce, cibule, sůl, pepř, kmín, polévkové koření, majoránka, strouhanka nebo žemle namočená do mléka, vařená vejce, tuk na smažení.

Příprava

Mleté maso vymícháme s jemně nasekanou cibulí, majoránkou, kmínem, vejcem a kořením, zahustíme buď strouhankou nebo vymačkanou žemlí. Nejlépe mokrýma rukama vezmeme kus mletého masa, uděláme placku a zabalíme do ní vařené vajíčko. Takto připravené koule pak pomalu ze všech stran osmažíme a podáváme s vařenými brambory a zeleninovou přílohou nebo je dobrý i bramborový salát,

2.1.2009
1
2
recept Smaženky
  Smaženky   
  Autor: jambig   
  Kategorie: Chuťovky   
 
Přísady

starší chleba, vejce, sůl, pepř, tuk na smažení, sterilovaná paprika, kyselé okurky, cibule

Příprava

Krajíčky chleba namočíme v rozkvedlaných vejcích a rychle opečeme na rozehřátem tuku do zlata. Ozdobíme podle chuti a baštíme ! Já do rozkvedlaných vajec (3 ks) přidám i lžíci strouhanky a 1/2 skořápky vody  nebo mléka.
Možno taky do vajec nastrouhat trochu sýra.

2.1.2009
1
2
recept Čína
  Čína   
  Autor: Zandule   
  Kategorie: Masitá jídla   
 
Přísady

viz níž

Příprava

Nakrájíme na nudličky kuřecí prsa, nebo jakékoli maso i třeba játra. Do misky dáme solamyl. Podle množství naloženého maso. To co vidíte na fotce, tak je asi 6 ks kuřecích prsou. Takže příprava pro více lidiček, asi 6 porcí. 2 lžičky Solamylu, 2 lžičky cukr krystal, 2 lžičky soli. Zalít asi 5ti polévkovýmu lžícemi sojové omáčky. Vložit maso a promíchat, potom do výše masa zalít buď vodou, ale já zalévám bílým vínem. Dneska tam bylo Rulanské šedé. Můžete podle chuti přidat ještě nějaké koření co se používá v čínské kuchyni. Já například dnes dala směs pěti vůní a koření na čínu. Ale nemusí se dávat nic a je to taky dobré. No a občas promíchat a nechat odležet. Mezitím si nakrájím barevné papriky a cibuli. Papriky na půlky a pak na proužky, cibuli na kolečka. Na troše oleje začneme zeleninu dusit až do změknutí. Počítejte s tím, že i takový kopec zeleniny co vidíte, se zdrcne minimálně o polovinu i více. No a jakmile je zelenina hotová, tak si rozpálíme olej a naložené maso zprudka orestujeme. Maso pustí štávu, kterou při naložení do sebe nasáklo. Jakmile je maso hotové, můžeme je ještě podlejt trochou vína a zakapat pár kapkami sojovky. Pak vmícháme udušenou zeleninu a je hotovo. Přílohu samozřejmě rýži.

2.1.2009
1
2
recept Jemná bábovka
  Jemná bábovka   
  Autor: jambig   
  Kategorie: Pečené sladké   
Přísady

200gr hladké mouky, 150 gr másla, 150 gr cukru, 2 vanilkové cukry, 3 vejce, 1 lžíce kakaa, 1 lžička skořice, 1 prdopeč, 1/8 l mléka + 1 lžíce rumu 1 lžíce ml ořechů

Příprava

Smícháme mouku, prdopeč., kakao, skořici, ořechy a špetku soli. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Ušleháme žloutky s máslem a cukry do pěny a střídavě přimícháváme mouku a mléko s rumem. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh. Pečeme při 180° cca 40 minut. Místo bábovkové formy jsem použila formu na vánočku.

2.1.2009
recept Játrový guláš s bramborovými placičkami
  Játrový guláš s bramborovými placičkami   
  Autor: jambig   
  Kategorie: Masitá jídla   
 
Přísady

1 kg hovězí játry, 1/2kg cibule, balíček sladké červené papriky, majoránka, česnek, polévkové koření, cayennský pepř, černý pepř, tuk na orestování, mouka nebo namočený starší chléb na zahuštění.

Příprava

Cibuli nakrájíme a do zlatova orestujeme. Přidáme na obdélníčky nakrájenou hovězí játru (kterou samozřejmě očistíme a odblaníme) a nechámě pěkně zatáhnout, Pak přidáme hodně sladké papriky, promícháme, zalijeme a cca 20 min vaříme. Pak zahustíme moukou (nebo rozmixovaným chlebem), přidáme majoránku, osolíme polévkovým kořením, doostříme cayennským pepřem, černým pepřem a čenekem (čerstvým nebo granulovaným) a ještě chvíli povaříme. Podáváme s bramborovými plackami - já strouhám brambory na nudličky + 1vejce, sůl, pepř, kmín a majoránka. Výborný taky jen s chlebem nebo bramborovými či houskovýmí knedlíky, či těstovinami.

1.1.2009
recept Zapečené nudle s houbami
  Zapečené nudle s houbami   
  Autor: Pidík   
  Kategorie: Bezmasá jídla   
 
Přísady

*

Příprava

Osmažíme cibuli, přidáme houby, kmín, podusíme.Smícháme s těstovinou, osolíme, trochu bílého pepře, a utřenáho česneku.Vajíčka rozšleháme,pro hubeňory se šlehačkou a vše smícháme.Nalijeme do vymaštěného pekáče vysypaného strouhankou, poklademe vločkami másla, a zapékáme as tři čtvrtě hodiny na 190-200°. Podle typu trouby. A pak už zbyde, jen se přejídat ...

1.1.2009
recept VÁNOČNÍ /VELIKONOČNÍ/ PERNÍK
  VÁNOČNÍ /VELIKONOČNÍ/ PERNÍK   
  Autor: Smisek007   
  Kategorie: Cukroví   
 
Přísady

65 dkg hladké mouky 25 dkg cukru moučky prosít 10 dkg tekutého medu 5 dkg másla – rozpustit 4 vejce 1-2lžičky jedlé sody perníkové koření –skořice, hřebíček, fenykl, badyán, anýz nebo v pytlíku 1-2 lžičky podle chuti (jak chcete mít výraznou chuť)

Příprava

Zpracovat těsto, nechat 2 dny v lednici odležet-(vydrží i měsíc). Vyválet silnější placku (asi půl cm) ,vykrajovat tvary. Na plech dát pečící papír, dávat trochu dál od sebe-maličko nakynou. Upéct pouze do světlehněda ,hned stáhnout z plechu, potřít rozšlehaným vajíčkem. Péct asi na 130C, krátce.

1.1.2009
recept ŠUNKOVÁ KAPSA
  ŠUNKOVÁ KAPSA   
  Autor: Zandule   
  Kategorie: Masitá jídla   
 
Přísady

*

Příprava

Nakrájím si z kostky šunky asi centimetrové plátky. Chce to trochu šikovnosti a ostrý tenký nožík a dovnitř vyříznout kapsu, tak půl centimetrů od krajů. Pokud se vám podaří někde proříznout kapsa, pak není nic jednoduššího, znovu říznout a trefit se do prostředka. Po nacpání nádivky se tenkým plátkem šunky, jakákoli trhlinka dá překrýt a upevnit jehlou nebo párátkem. Nádivku si může udělat každý dle své chuti.
V této kapse je nádivka, z kuřecích prsou, cibulky, trochu uzeného masa, vajec a brynzy. Cibulku osmahneme a na to přihodíme vařená kuřecí prsa nakrájená na drobno a též to uzené. Chvilku smažíme a pak přidáme kostku brynzy a celé promícháme. Jakmile je brynza řádně spojená se zbývajícími ingrediencemi, ještě posypu trochou podravky a pepřem a vmíchám dvě vejce. Nádivka není tekutá, takže nehrozí , že by z kapsy vytekla. Jakmile nádivku nacpeme do kapsy, tak špejlí, nebo jehlami kapsu uzavřeme a na rozpáleném oleji opečeme po obou stranách. A je hotovo.
Omlouvám se, že porce na talíři, kterou jsem dávám, není už kompletní, ale zapoměla jsem to vyfotit a vzpoměla jsem si, až když už jsme si pochutnávali.

1.1.2009
recept Výborný koláč
  Výborný koláč   
  Autor: Smisek007   
  Kategorie: Pečené sladké   
 
Přísady

30dkg polohrubé mouky, 1/8 másla, 15dkg cukru, 1 celé vejce + 1 žloutek, ½ prášku do pečiva Vypracovat těsto a dát na vymazaný plech ( těsto je takové matlavé a na plechu ho prsty rozprostřeme na slabou placku ) Do mixéru dáme : ½ mléka 1 vejce + 3 žloutky 2 tvarohy 20dkg cukru 1pudinkový prášek ( může mít jakoukoli příchuť jak máte rádi ) 1 dcl oleje Rozmixujeme a nalijeme na těsto . Můžeme na to dát libovolné ovoce třeba jako já na této fotce mandarinky z plechovky –bez té Šťávy. Pečeme 35-40 min ve vyhřáté troubě .

Příprava

-

1.1.2009
   51  52  53  54  55  56  57  58  59