Recepty

   50  51  52  53  54  55  56  57  58   Řazeno dle: Stáří
recept Dort "Mašinka"
  Dort "Mašinka"   
  Autor: had2222   
  Kategorie: Pečené sladké   
 
Přísady

Piškotový korpus 6 vajec,140g cukr krupice,150g polohrubé mouky,30g rozehřátého tuk,vanilkový cukr. Krém 375g másla,1vanilkový pudinkový prášek.400ml mléka,cukr moučka dle chuti,vanilková nebo rumová esence.

Příprava

Korpus: Žloutky utřeme do pěny s částí cukru,z bílků ,špetky soli a zbytku cukru vyšleháme pevný sníh obě hmoty spojíme dohromady a přidéme mouku a tuk.Opatrně zamícháme.Na plech dáme pečící papír a rovnoměrně na něj rozetřeme hmotu.Pečeme asi 15 min.na 180°C.Ještě teplé rozkrojíme na dvě poloviny a jednu zatočíme do utěrky posypané moučkovým cukrem jako roládu.Než nám korpus zchladne uděláme si krém. Krém: Z mléka a pudinku uvaříme hustý pudink.Když má vše pokojovou teplotu začneme dělat krém našleháme cukr s máslem po lžících přidáváme pudink vyšleháme el.šlehačem a přidáme esenci nebo vanil.cukr. Dohotovení Roládu naplníme částí krému a zavineme.Z druhé půlky piškotu nařežeme díl na spodek mašinky,dva boky a 3 pruhy na kabinku mašinky.vše spojíme krémem,celou mašinku pomažeme krémem a posypeme piškoty s drcenými ořechy.Do trupu zabodneme dvě trubičky,po stranách přilepíme krémem kolečka(diskýta a nebo piškoty)dopředu buď lentilky a nebo piškoty.dozdobíme krémem a necháme v lednici přes noc .

9.1.2009
recept Rotweinkuchen - Jemná, nadýchaná bábovka z červeného vína
  Rotweinkuchen - Jemná, nadýchaná bábovka z červeného vína   
  Autor: Nico0_12   
  Kategorie: Pečené sladké   
Přísady

200gr hladké mouky 150 gr másla 150 gr cukru 2 vanilkové cukry 3 vejce 1 lžíce kakaa 1 lžička skořice 1 prdopeč. 1/8 l červeného vína

Příprava

V misce si smícháme mouku, prdopeč., kakao a skořici. Vejce oddělíme a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Teď utřeme máslo s cukry a žloutky do pěny, a střídavě přidáváme smíchanou mouku a červené víno. Nakonec vmícháme tuhý sníh. Pečeme při 180°C cirka 45 minut Po částečném zchladnutí vyklopíme z formy a po úplném vychladnutí potřeme čokoládovou polevou. Bohužel, než jsem ji stačila vyfotit, tak jí byla půlka pryč. Doufám, že až ji upečete tak tomu u Vás nebude jinak.

9.1.2009
1
2
3
recept Švarcvaldský třešňový dort
  Švarcvaldský třešňový dort   
  Autor: Nico0_12   
  Kategorie: Pečené sladké   
 
Přísady

1 tmavý dortový korpus ( dvakrát rozkrojený) 1 sklenici třešňového kompotu (vypeckované) 3 lžíce cukru 2 celé skořice 2 zarovnané lžíce solamylu 2 plátky bílé želatiny, nebo 1/2 sáčku sypké želatiny 600 gr šlehačky 120 gr čokoládových hoblinek

Příprava

Spodní díl dortového korpusu utáhneme do manžety. Třešňový kompot scedíme a 14-16 třešniček si dáme na stranu. Do hrnečku si odlijeme trošku šťavy a rozmícháme v ní 2 zarovnané lžíce solamylu. (ne víc, aby náplň nebyla sulcovatá). Do kompotové šťávy dáme 1 lžíci cukru a celou skořici. Svaříme a vlijeme rozpuštěný solamyl. Za stálého míchání necháme krátce přejít varem. Skořici vyndáme a přidáme třešně. Tuto hmotu ještě teplou nalijeme na spodní díl dortového korpusu, rovnoměrně rozetřeme a přiložíme prostřední díl korpusu. Teď ušleháme 200 gr šlehačky s 1 lžící cukru do tuha a pomalu vmícháme rozpuštěnou želatinu. Tímto potřeme prostřední díl korpusu a přiložíme třetí část. Vložíme do lednice aspoň na 1 hodinu stuhnout. (já jej dělám raději den předem a dodělávám až druhý den) Zbyvající oslazenou šlehačku ušleháme do tuha ( můžete přidat i ztužovač, já ji zpevňuji opět želatinou) Trošku té šlehačky si odložte do zdobíciho pytlíku na "růžičky" pod třešničky a zbytkem potřete celý dort z vrchu i po stranách. Dortík posypejte kolem dokola čokoládovými hoblinkami. Podle počtu porcí nastříkejte na povrch 14 - 16 ružiček a na ně položte ty třešničky, které jste si uschovaly. Doprostřed hotového dortu napejte zbývající čoko hoblinky. A hotové je to dílo - dobrou chuť přeji Ps: Dort je lehký, a šťavnatý. U nás ho miluje každý a ze všeho nejvíc náš nejmenší, kterému ho musím dělat ke každým narozeninám. A v tom případě, se co se týče zdobení meze nekladou.

9.1.2009
recept Falešný zajíc
  Falešný zajíc   
  Autor: had2222   
  Kategorie: Masitá jídla   
 
Přísady

1 žemle, 1 cibule, 500g mletého masa, 1 lžička soli, 2 lžíce kečupu,100g žampionů, 4 lžíce kysané smetany, 1 lžička hořčice polot., 2-3 lžíce mléka,1 lžíce hladké mouky, pepř, oregano, tymián, petržel, 2 vařená vejce, vývar, kořenová zelenina, petrželová nať

Příprava

Mleté maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí,namočenou žemlí, solí, pepřem, tymiánem, oreganem, petrželovou posekanou natí a mlékem. Vejce zabalíme do takto připraveného masa a uděláme šišku, kterou posypeme moukou. Zeleninu v poměru 1:1 nakrájíme na kostky a přidáme k masu, podlijeme vývarem a pečeme. Krátce před dopečením přidáme žampiony. Do výpeku zamícháme smetanu, hořčici a kečup.

9.1.2009
recept Kedlubny s hráškem
  Kedlubny s hráškem   
  Autor: jambig   
  Kategorie: Masitá jídla   
 
Přísady

kuřecí prsíčka, 3 kedlubny, 2 mrkve, sterilovaný hrášek, smetana na vaření (mléko, máslo), sůl, pepř, drcený kmín, citron

Příprava

Kuřecí prsíčka lehce okořenit a opéct na másle Kedlubny a mrkev nastrouhat, osolit, posypat drceným kmínem, podlít a vařit skoro do měkka. Pak rozkvedlat ve smetaně na vaření (nebo v mléce, ale potom přidat do vaření kus másla) asi 2 lžíce hladké mouky, přimíchat ke kedlubnám, přidat, sterilovaný hrášek a ještě chvíli provařit mouku. Dochutit pepřem a citronovou šťávou a lžičkou másla. Podávám s knedlíkem nebo s bramborami. Místo kuřecího lze dát vepřové, párek nebo vejce.

9.1.2009
recept Špekové knedlíky
  Špekové knedlíky   
  Autor: had2222   
  Kategorie: Masitá jídla   
 
Přísady

400g uzeného bůčku, 500g bílého pečiva, 150g hrubé mouky, 2 vejce, 4dl mléka, 50g slaniny, petrželka, sůl, pepř, mletý muškátový květ. Na omaštění 100g sádla, 150g cibule

Příprava

Bůček uvaříme do měkka a nakrájíme na kostičky, pečivo nakrájíme na kostičky a dáme do trouby vyschnout. Obojí v míse promícháme a přidáme vyškvařenou slaninu, sekanou petrželku, sůl, pepř, ml. muškátový květ a mléko s vejci. Necháme chvíli stát na konec přidáme mouku a vše vypracojeme na tuhé těsto.Tvoříme kulaté knedlíky asi 5cm průměr a vaříme v osolené vodě 10 minut. Po vyjmutí každý knedlík propíchneme dvouzubou vidličkou, aby se nesrazily. Podáváme se zelím a smaženou cibulkou. Výborný jsou s mletými výpečky. Dobrou chuť.

6.1.2009
recept Hovězí nudličky s okurčičkami
  Hovězí nudličky s okurčičkami   
  Autor: jambig   
  Kategorie: Masitá jídla   
 
Přísady

Hovězí zadní - plátek, kyselé okurky, sójová omáčka, pepř, solamyl, (hovězí vývar - není nutný)

Příprava

Hovězí maso nakrájíme na tenké nudličky, zprudka orestujeme, zakápneme sójovou omáčkou, přidáme okurky nakrájené na nudličky, trošku podlijeme a krátce podusíme - jen aby se chutě pěkně protáhly. V případě potřeby lehce poprášíme solamylem pro zahuštění šťávičky. Příloha : opečený bramborový knedlík

5.1.2009
recept Pórková polévka
  Pórková polévka   
  Autor: jambig   
  Kategorie: Polévky   
 
Přísady

Pórek, mrkev, máslo, hladká mouka, 1 kostka hovězího bujónu, polévkové koření, drcený kmín, starší housky

Příprava

Z másla a hladké mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme studenou vodu, rozmícháme, přidáme kostku, na půlkolečka nakrájený pórek, trošku strouhané mrkve, kmínu a krátce povaříme. Ochutíme polévkovám kořením nebo solí a pepřem podle chuti. Podáváme s kostičkami housky osmaženými na másle. Výborná je i s rychlými nočky (kapáním) a do kterékoliv z těchto variant je také vynikající přidat trochu strouhaného sýru.

5.1.2009
1
2
3
4
5
recept Klopsy
  Klopsy   
  Autor: jambig   
  Kategorie: Masitá jídla   
 
Přísady

Na klopsy : Mleté maso, cibule, strouhanka, vajíčko, mletý kmín, majoránka, pepř, polévkové koření, tuk na smažení,
Omáčka : masový vývar (příp. kostka), polévkové koření, smetana, máslo, hl. mouka na zahuštění, celý pepř, nové koření, bobkový list.

Příprava

Z mletého masa, jemně nakrájené cibulky, strouhanky, vajíčka a koření připravíme malé kuličky, které osmažíme ze všech stran jako karbanátky. Tvarujeme mokrýma rukama - pak se nelepí a jsou krásně hladké
Z másla a hladké mouky si připravíme světlou jíšku, kterou rozšleháme vychládlým vývarem a dolijeme smetanou, vložíme vajíčko na sypaný čaj naplněné asi 4 kousky nového koření, 15 ks pepře a 2 ks bobkového listu. Asi 5 minut povaříme a přidáme osmažené masové kuličky a ještě aspoň 15 min zvolna vaříme (promícháváme, aby se omáčka nepřipálila). Dochutíme podle chuti polévkovým kořením nebo soli, (případně troškou kopru a pár kapkami citr. šťávy). Podáváme s knedíkem nebo s bramborami.

5.1.2009
recept Pikantní pomazánka
  Pikantní pomazánka   
  Autor: jambig   
  Kategorie: Chuťovky   
 
Přísady

1 křenové pomazánkové máslo, 1 velký bílý smetanový jogurt, 5 vařených vajíček, 20 dkg dietního salámu, 1 oranžová paprika, 4 kyselé okurky, sůl, pepř

Příprava

Smícháme jogurt a pomazánkové máslo, přidáme na kostičky nakrájený salám, okurky, papriku, nastrouháme vařené vajíčka, dochutíme solí a pepřem a promícháme.

4.1.2009
   50  51  52  53  54  55  56  57  58