|
Recepty
Přísady
500g Hl. mouka Příprava
* 6.12.2010
Přísady
17 dkg hl. mouka, 14 dkg máslo, 5 dkg strouhané loupané mandle, 1 vanilkový cukr, 3 dkg cukr moučka, 1 celé vejce Příprava
Všechny ingredience dobře propracujeme, aby se nám krásně spojily a tvarujeme na plech rohlíčky. Upečeme na cca 180° a když vychládnou namáčíme špičky do čokoládové polevy. 6.12.2010
1 2 3 4 5
Přísady
600 g hladká mouka, 400 g Héra, 200 g moučkový cukr, 4 žloutky, citrónová kůra Příprava
Toto je velká dávka, kterou pak dle potřeby používám např. na podklad pro ořechové řezy (obr. 4), jako kolečka pod kokosky (obr. 3), strojkové linecké (obr. 1 a 2) 6.12.2010
1 2
Přísady
350 g hl. mouky, 250 g másla, 100 g cukru moučka, 120 g. ml. ořechy (já letos mandle) 1/2 ČL skořice, 1 ČL směs koření Medový perník, 1 žloutek, 2 PL kakaa Příprava
Všechny ingredience dobře propracovat, chvilku nechat odpočinout a pak plnit do vymazaných formiček. Pečeno na cca 180-190° Po vyklopení z formiček raději obaluji až už jsou jen vlažné, nebo dokonce zcela vychládlé - nenaberou na sebe tolik cukru. 6.12.2010
Přísady
400 g mouka hl., 100 g mleté ořechy nebo mandle, 140 g Héra (nebo máslo, Palma), 80 g cukr, 2 žloutky, 1/4 prášku do pečiva Příprava
Mouku smícháme s práškem do pečiva a dobře propracujeme s ostatními ingrediencemi. Necháme hodinku odležet v chladnu a pak plníme do lehce vymaštěných formiček. Pečeme na cca 180°. vyklopíme ještě horké z formiček, necháme vystydnout a pak spojujeme kávovým krémem. 6.12.2010
Přísady
85 dkg polohrubé mouky, 5 dl vody, 2 lžičky soli,
2dkg másla nebo Hery, kostka droždí, vejce na pomazání Příprava
Z teplé vody a droždí uděláme kvásek, přidáme do mísy... k mouce, přilejeme rozpuštěný tuk, osolíme a vypracujeme těsto, které necháme minimálně 30 minut kynout na teplém místě. Housky jsou pletené ze tří válečků, rohlíky jsou dělané tak, že vyválím těsto, vykrájím stejné čtverce a smotám je do rohlíku, okraje zahnu. Před pečením potřu rozkvedlaným vejcem, můžou se posypat kmínem, mákem nebo krystalovou solí. 6.12.2010
1 2 3
Přísady
Tuhý sníh, ořechy nebo mandle, linecké těsto, marmeláda, piškoty, šťáva z 1/4 pomeranče Příprava
Linecké těsto si zpravidla udělám ve velké dávce a pak postupně zpracovávám. 5.12.2010
Přísady
1 velká cibule, 4 brambory, 1/4 kg kysaného zelí, 200g uzeného masa, 1 pálivá papriková klobása, 2 PL hladké mouky, sůl, pepř, masox, silný bujon, sádlo Příprava
Na sádle osmažíme cibuli a klobásu nakrájenou na kolečka, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme vodou a přidáme vše mimo brambor. Ty oloupeme a nakrájíme na kostky, dáme je vařit do vody. Po uvaření i s vodou vlijem do polévky. Vyndáme maso nakrájíme a vrátíme zpět. Dochutíme 27.11.2010
Přísady
500g hovězí maso, 1 petržel, 1 mrkev, 1/4 menší hlavy zelí bílého, 1 červená řepa, 1 cibule, 2 střední brambory, malý rajský protlak, 1/2 lž. cukru, 1 PL octa, sůl, pepř, olej, bobkový list, zakysaná smetana Příprava
Na oleji osmažíme cibulku a zeleninu pokrájenou na kostičky, přidáme maso též pokrájené a zalijeme studenou vodou asi 1l, osolíme, opepříme a vložíme bobkový list a nakrájené zelí na nudličky. Vaříme do změknutí masa. Mezi tím si oloupeme brambory a řepu, oboje nakrájíme na kostky. Brambory vložíme k masu a řepu s protlakem osmahneme na másle, vložíme do polévky a vaříme vše dohromady. Nakonec ochutíme octem a cukrem, stáhneme s plotny a vmícháme zakys. smetanu. 23.11.2010
1 2 3
Přísady
600 g polohrubé mouky, 250 ml mléka, 150 ml oleje, 1 PL sádla, 2 PL rumu, Příprava
Těsto důkladně propracujeme a necháme na teplém místě vykynout nebo můžeme na zpracování a vykynutí těsta použít domácí pekárnu. Z vykynutého těsta kávovou lžičkou vykrajujeme malé kousky, které vytvarujeme na placičky, na které dáme trochu nádivky, uzavřeme a spojem klademe na suchy plech. Těsto je dostatečně mastné, tak není třeba vymazávat. Na silikonové podložce není při práci potřeba ani podyspávat. Buchtičky necháme na plechu ještě chvilku na teplém místě nakynout a pak pečeme v troubě na cca 200°do zlatova. 21.11.2010
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||